Rødvinillustrasjon

Sommer-Norge velger rødt

Rødvin er sommerslageren på Vinmonopolet. Det viser en undersøkelse gjennomført av Norstat for Jacob’s Creek. Men i sommersolen bør den en tur til avkjøling før servering.

Publisert

Lett avkjølt Jacob’s Creek Reserve Cabernet Sauvignon. Duft av mynte, bjørnebær og solbær med hint av krydret eik. Sjenerøs smak av modne solbær med hint av sorte oliven. Velintegrert eikepreg med en lang og bløt avslutning

- Nordmenn er vanedyr, og tar gjerne med seg rødvinsglasset ut i sommersolen. Riktig temperert rødvin fungerer like godt til piknik i solen som til kjørlige norske sommerkvelder, sier Marianne Ekfelt Johansen produktsjef for Jacob’s Creek i Norge.

- Vi ser faktisk at salget stiger i fellesferien. Men til rekene bør du velge hvitvin.

I følge undersøkelsen sier 41 prosent av Vinmonopolkundene at de handler mest rødvin på polet om sommeren. Til sammenlikning er det bare 33 prosent som handler mer hvitvin. Kun et fåtall, henholdsvis 5 og 4 prosent kjøper mest rosévin og musserende.

Rødt i nord, hvitt i Oslo

Vinvalget blir rødere jo lenger nord i landet du kommer. I de to nordligste fylkene kjøper 49 prosent av polkundene mest rødvin på sommeren. Oslo skiller seg dramatisk fra resten av landet.

Her handler 49 prosent mest hvitvin, mens kun 20 prosent oppgir at rødvin er sommerfavoritten.

Kald rødvin

- Vi nordmenn drikker ofte for varm rødvin. Rødvin bør heller serveres litt for kjølig enn for varm, for vinen varmes raskt i glasset om sommeren. Det er jo også en opplevelse å se hvordan vinen endrer karakter i takt med temperaturøkningen. sier Ekfelt Johansen.

Rødvin skal kun ligge noen få grader over hvitvinen, og den perfekte serveringstemperaturen ligger mellom 14 og 18 grader.

TIPS: Oppbevar rødvinen i kjøleskapet og ta den frem 15-30 minutter før servering.

Pressemelding

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS