Stabburet logo
Stabburet logo

Stabburet kjøper Dagens

Stabburet AS har inngått avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i Dagens AS, som har en fabrikk for småskala pizzaproduksjon. Dagens ble etablert i 2004 og har 22 ansatte. Selskapets virksomhet ligger i Hå kommune på Jæren. Dagens har en årlig omsetning på om lag 40 millioner kroner (2009) og driver hovedsakelig med produksjon av fersk pizza.

Publisert

Dagens er i dag leverandør til Stabburet gjennom produksjon av pizzamerket Chicago, som selges som hurtigmat i storkiosker og på bensinstasjoner.

- Vi har et godt samarbeid med Dagens, som vi nå forsterker. Som eier av selskapet vil vi ha enda bedre muligheter til å utvikle gode pizzavarianter for andre deler av markedet enn der hvor Stabburet er representert i dag, sier administrerende direktør Bente Brevik i Stabburet.

Kompletterer

Dagens vil komplettere Stabburets fabrikker på Stranda, som er tilpasset storskalaproduksjon av dypfryst pizza for dagligvaremarkedet. Dagens er tilpasset produksjon av fersk kjølt pizza og mindre produksjoner.

- Denne avtalen gir oss bedre mulighet til å tilby større variasjon av pizza gjennom flere kanaler enn dagligvarebutikkenes frysedisker, sier Bente Brevik.

Dagens AS er i dag eid av henholdsvis Nortura SA (34 %), Tage Pedersen (22 %), Kjetil Koksvik (22 %), Pizzaverkstedet AS (9,5 %), A&W Pizzatjenester AS (9,5 %) og Jason Campo (3 %).

Koster Stabburet 34,7 millioner kroner

- Vi er glade for å bli en del av Stabburet og det store apparatet innen pizzaproduksjon. En industriell eier med en slik størrelse og tyngde er positiv for den videre utviklingen av Dagens. Dette blir en spennende fase, både for oss i ledelsen og de ansatte, og vi gleder oss til samarbeidet med Stabburet, sier daglig leder Tage Pedersen i Dagens.

Stabburet betaler 34,7 millioner kroner for selskapet Dagens. Avtalen må godkjennes av konkurransemyndighetene før den kan tre i kraft.

Les mer om Dagens her

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS