KajsaWines1 Bergqvist

Svensk friidrettskjendis satser på vin

Den tidligere svenske høydehopperen Kajsa Bergqvist satser på import av vin til Sverige og Norden. Bergqvist, som er utdannet sommeilier, har åpnet egen vinkjeller på Blue Hotel på Lidingö utenfor Stockholm. I selskapet Kajsa Wines tilbyr hun viner fra store deler av verden.

Publisert

Den svenske friidrettskjendisen Kajsa Bergqvist driver Kajsa Wines. (Foto: Kajsa Wines)

– Min interesse for vin ble vekket i forbindelse med mange turer og treningsleirer til blant annet Sør-Afrika. Vin og idrett passer kanskje ikke så bra sammen, men det er vanskelig å ikke la seg imponere av alle de dyktige vinprodusentene, forteller Kajsa Bergqvist til det svenske magasinet Restauranger & Storkök.

Sommelierutdannelse

Bergqvist har høydegull i VM (2005) og EM (2002), samt medalje fra OL i 2000. Hun la opp etter 2007-sesongen

Rett etter at han la opp som aktiv høydehopper gikk hun i gang med sin sommelierutdannelse på Restaurangakademin i Sverige. Våren 2008 var hun ferdig utdannet, og våren 2010 startet hun sitt selskap Kajsa Wines.

"

– Min interesse for vin ble vekket i forbindelse med mange turer og treningsleirer til blant annet Sør-Afrika, sier Kajsa Bergqvist. (Foto: Kajsa Wines)

I dag arbeider hun nært med 14 produsenter fra hele verden, og 25 ulike viner som selges til hoteller, restauranter og til det svenske Systembolaget.

Art Space

Det er, som nevnt tidligere, spesielt Sør-Afrika, som har betatt den tidligere verdensstjernen i høyde, og hun har også vært delaktig i hele prosessen i forbindelse med vinen Art Space. Dette er også Kajsa Wines bestselger.

Art Space finnes både som rød- og hvitvin, og produsenten er Saronsberg. I tillegg til sørafrikanske produsenter, samarbeider hun også med vinprodusenter fra Spania og Frankrike.

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS