EspenSmith2ølkjenner
EspenSmith2ølkjenner

Vil skape Norges beste ølsted

Amundsen Bryggeri & Spiseri, som ble åpnet i Stortingsgata i Oslo i februar, vil bli Norges beste ølsted. Stedet har blant annet den anerkjente ølkjenneren Espen Smith i sine rekker.

Publisert

Ølkjenneren Espen Smith er en av forgrunnsfigurene på Amundsen Bryggeri & Spiseri, som ble åpnet i februar. (Foto: Bjørn Værness)

Smith er ølansvarlig på stedet. Foruten at han har skrevet flere bøker om øl, underviser han også på Norsk Vinfagskoole og Norsk Sommelier Utdannelse

Historien om Amundsen Bryggeri & Spiseri startet med tre erfarne restauratører, som sammen hadde et felles ønske om å åpne en storstue sentralt i hovedstaden. Da lokalet sto ledig i fjor, slo de til.

Stort utvalg

Stedet har eget mikrobryggeri (levert av Flecks Brauhaus i Østerike), 26 sorter øl på fat inkludert tre typer (ett lyst øl, ett bokkøl og ett spesialbrygg) fra sitt eget bryggeri, 250 sorter på flaske og årgangsøl i kjelleren.

Gjestene kan se produksjonen

Bak glassveggen i spiseriet kan gjestene studere mikrobryggeriet i full drift. Det kan produsere 500 liter øl på seks til åtte timer.

Les mer om hva stedet har å tilby på www.amundsenbryggeri.no

Les mer om øl i Horeca nummer 4 2011

"
Powered by Labrador CMS