HellstrømBonVinRouge

Lammekoteletter og ratatouille fra Hellstrøm

Nå er det påske, vi har ekstra god tid til å samle gode venner og nyte god mat og drikke. Noen tilbringer påsken i byen, andre på fjellet, men mat og drikke står uansett i sentrum i påsken. Denne oppskriften delte Eivind Hellstrøm med Vinofil i forbindelse med lanseringen av sin egen vinserie.

Publisert

Illustrasjon: Vinofil.no

Dette trenger du:

* 12 lammekoteletter * Olje til steking * 1 bunt basilikum * 1 dl olivenolje * 4 hvitløkfedd uten skall og spire * 1 grønn squash * 1 aubergine * 2 bifftomater * 2 store løk * Rosmarin * Frisk timian * Olivenolje * Salt og pepper * Inntil 12 flasker Hellstrøm Bon Vin Rouge 2011

Fremgangsmåte:

Lag en pesto med basilikum, hvitløk, olivenolje og salt. Alt kjøres i en blender til en glatt og homogen masse.

Skjær alle grønnsakene i 1-2 mm tynne skiver og legg dem som 4 sirkler på bakepapir penslet med litt olivenolje.

Grønnsaksskivene skal legges annenhver en i taksteinsmønster og formes til en diameter tilsvarende tallerkenens innvendige størrelse på ca. 16 cm.

Grønnsakene saltes og pensles med pestosausen og stekes i ovn på 200 grader i fem minutter. Legg de 4 ratatouille-bunnene over på varme tallerkener.

Hold dem varme i ovnen mens kotelettene stekes.

Salte og pepre kotelettene. Stek kotelettene i en panne eller på grill med noen dråper olivenolje i to minutter på hver side. Bruk sterk varme slik at kotelettene blir sprøstekte utvendig og rosa innvendig.

Lammekotelettene pensles lett med pesto og legges på ratatouillen. Dekoreres med litt frisk basilikum, timian eller rosmarin.

Hellstrøm Bon Vin Rouge 2011 deles ut i rikelig monn både under matlagingen og til dine gjester!

Velbekomne!

Les mer på Vinofil.no

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

"

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS