Prekestolen
Prekestolen

Brasilianske Polyanna skal utforske Skandinavia

I fjor tok Polyanna Rocha (29) avgjørelsen om å flytte til Norge for å være sammen med sin norske ektemann. Nå har hun blitt valgt ut av reisebyrået Expedia til å oppdage Norges best skjulte turistmål, både ved hjelp av lokale innbyggere og Facebook. Turen kan du følge på sosiale medier.

Publisert

Det kiler i magen på Prekestolen.

Expedia.no vier i disse dager ekstra oppmerksomhet til Norge og Skandinavia. Brasilianske Polyanna Rocha utfordres til å dra på en moderne oppdagelsesferd, alene i Skandinavia, et drøyt år etter at hun flyttet fra Sør-Amerika til Norge.

På reisefot i tre uker

I løpet av august vil hun være på reisefot i tre uker, og skal helt på egenhånd besøke flere destinasjoner i Norge, Sverige og Danmark. Her til lands vil hun utforske blant annet hva Larvik, Tønsberg, Sandefjord, Moss, Fredrikstad og Halden har å tilby, på oppdrag fra Expedia.no.

"

Brasilianske Polyanna Rochaskal utforske Norge som reisemål.

Reisebyrået ser nå etter lokale kjennere som kan hjelpe brasilianeren å få en best mulig opplevelse, gjennom å dele lokale reisetips med henne på Expedia.no sin Facebook-side, eller hennes egen reiseblogg på nettsiden til Expedia.

På tur alene

– Uansett om du reiser på andre siden av kloden eller i nærheten av ditt eget hjem vil det alltid være noe nytt å oppdage. Vårt ønske er at nordmenn og potensielle norgesturister vil bli mer oppmerksomme på Skandinavia som en reisedestinasjon. Både Norge, Sverige og Danmark tilbyr en rekke unike reiseopplevelser som du ikke finner andre steder, forteller Charlotte Gogstad, talsperson for Expedia Nordic.

I en travel hverdag kan det samtidig for mange av oss bli en utfordring å planlegge ferie med familie og venner. Med dette i bakhånd ønsker Expedia.no å utfordre nordmenn til å bryte barrieren ved å reise på tur alene, og samtidig oppfordre flere til å utforske hva Skandinavia har å by på, fortsetter Gogstad.

I fotsporene til britisk feminist fra 1700-tallet

Sammen med Expedia.no vil Polyanna Rocha sette Skandinavia i søkelyset denne sommeren. Rocha skal dokumentere turen i både tekst og bilder for å vise hva de skandinaviske landene har å tilby. Dette vil bli delt i sosiale medier i løpet av turen, og vil samtidig bli oversatt til engelsk og delt med Expedia sine følgere over hele verden.

Det er den britiske damen, Mary Wollstonecraft, og hennes reise gjennom Skandinavia på 1700-tallet som er inspirasjonen for turen. Denne modige damen dro av sted til Skandinavia helt på egenhånd, noe som var veldig uvanlig at damer gjorde på denne tiden. Entusiastisk dro hun av sted med et håp om at reisen skulle gjenopplive hennes ødelagte forhold til hennes elsker. Noe som dessverre aldri skjedde.

Glad i Norge

Polyanna Rocha på sin side ser frem til en litt mer behagelig reise enn hennes forgjenger Mary. Med mål om å lære å kjenne hennes mann, Tomas, sitt hjemland, gleder hun seg til å ta fatt på reisen. Det skiller henne fra Mary Wollstonecraft og hennes tur for flere hundre år siden.

– For omtrent ett år siden landet jeg på Gardermoen med to kofferter. Det var skummelt å tenke på at hele livet mitt bestod av disse to koffertene. Siden den gang har jeg bare blitt mer og mer glad i Norge. Jeg har blitt spesielt glad i det nordiske klima og følelsen av å føle seg trygg. Nå er jeg klar for å lære mer om min manns arv, hjemland og kultur. Jeg forstår at Norge består av mye mer enn Manglerud hvor jeg for tiden bor, smiler Polyanna.

Pistolran utslagsgivende for Norge-tur

Polyanna Rocha var i utgangspunktet ikke veldig interessert i å flytte til Norge. Det hele startet med et avstandsforhold ettersom hun ønsket å bo i Brasil, men kjæresten Tomas ville bli boende i Norge. Én episode skulle vise seg å endre det hele. Hun ble ranet med pistol hjemme i Brasil. En svært ubehagelig opplevelse som gjorde at hun ombestemte seg og flyttet fra det solfylte sør-amerikanske landet.

– Den episoden gjorde virkelig noe med meg. Plutselig ble det ikke så skummelt å flytte til Norge, på den andre siden av kloden. Samtidig kiler det litt ekstra i magen når jeg nå skal reise helt på egenhånd i tre uker. Jeg kommer til å oppleve så mange nye spennende steder, og jeg gleder meg veldig til å se mer av Norge og Skandinavia, sier Polyanna.

Følg turen i sosiale medier

Polyanna vil gjennom reisen dokumentere alt hun opplever gjennom både tekst og bilder, og vil dele sine reisetips til følgere i sosiale medier i Norge og Storbritannia. Hun kommer også til å bruke Expedia sin reiseapp gjennom turen. Denne appen gjør det enkelt å reise alene på tur, og gir deg frihet og fokus til å utforske alle de spennende stedene underveis på turen.

App’en finner du på følgende link: http://www.expedia.no/p/app

Trenger dine tips

Underveis på turen er målet at den oppdagelsesreisende skal oppleve det beste av Skandinavia. Har du et tips på hva den utvalgte oppdagelsesreisende bør oppsøke i Larvik, Tønsberg Sandefjord, Oslo, Moss, Fredrikstad, Halden eller andre destinasjoner Polyanna bør besøke i løpet av turen hennes vil Expedia.no gjerne ha tips fra publikum.

Del gjerne reisetips på Expedia.no sin Facebook-side, www.facebook.com/Expedia.no.

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS