Stormkjøkkenet Kjøkkensjef-Morten-Bækken-og-Soussjef-Philipp-Müller-i-prat-med-honningprodusent-Håkon_Mella

Kreativ kvalitet på Christiania Torv

På Christiania Torv i Oslo har det havnet en over 60 år gammel, lilla campingvogn fra Australia i lokalet til et nytt og utradisjonelt spisested som har bord og interiør laget av resirkulert materiale, lamper laget av skrot og hvor mesteparten av maten er kortreist og økologisk, og hvor alt bringer med seg sin egen historie.

Publisert

Kjøkkensjef Morten Bækken og soussjef Philipp Müller i prat med honningprodusent Håkon Mella. (Foto: Stormkjøkkenet)

– Stormkjøkkenet har latt seg inspirere av idéen om å være på tur – camping, hytta, skogstur, festival. Vi alle et forhold til å «være på tur». Vår servering kan være utradisjonell, vår mat original og opplevelsen underholdende, sier en entusiastisk kjøkkensjef Morten Bækken, som kommer fra Kolonihagen på Frogner og Markveien Mat & Vinhus.

Piknikmeny

Piknik-meny hos Stormkjøkkenet. (Foto: Stormkjøkkenet)

Stormkjøkkenet spesialitet er en piknikmeny hvor det serverer sesongens fisk, kjøtt, fugl med friske urter som til sammen utgjør et deilig måltid.

Her finner du også en varierende formiddags- og middagsmeny, samt et godt utvalg av vin, øl og cocktails i baren som er oppe ut i de små timer.

Økologisk og kortreist mat

Fasaden på Stormkjøkkenet. (Foto: Stormkjøkkenet)

Stormkjøkkenet er stolte av å servere kortreist og økologisk mat fra noen av Norges beste kvalitetsleverandører innen mat, som: Fjellgris fra Valdres, fersk Nyr kremost fra Grøndalen Gård, økologisk Angus-fe fra Horgen Gård, grønnsaker fra Møystad- og Korsvoll gård m.fl, heter det i en pressemelding.

I tillegg plukker kjøkkenet selv urter og grønnsaker som vokser vilt i nærområdet.

Prosjekt i utvikling

Stormkjøkkenet er et levende prosjekt som ønsker å utvikle både mat, serveringsmetoder og interiør til å bli både inspirerende, nytenkende og med det formål å skape et trivelig og sosialt miljø – med glimt av nostalgi og humor for gjester og ansatte.

Her lages det ikke bare mat – det hentes ut tømmer, det letes etter plank og gamle gjenstander høyt og lavt for å skape noe unikt. Det sages, slipes, males og pusses på ting som på en kreativ måte finner sin plass på Stormkjøkkenet.

De ansatte

Dette er dem som står bak Stormkjøkkenet.

Kjøkkensjef er Morten Bækken, som kommer fra Kolonihagen på Frogner og Markveien Mat & Vinhus.

Food & Beverage-manager Geir Lang med fagbrev som servitør og vinsommelierutdannelse og over 25 års bransjeerfaring fra steder som Olavsgaard Hotell, D/S Louise, Vollans Eftf., Cafe Barbera m.fl.

Restaurantsjef er Andreas Kjøller, vinsommelier med mange års fartstid fra Akerrestaurantene.

Soussjef er Philipp Müller.

Barsjef er Cecilie Nordhagen, som kommer fra 3 Brødre og har lang erfaring fra barmiljøet i Oslo sentrum.

Daglig leder er Jan Robert Johnsen, som er utdannet grafisk designer og har en bred kommunikasjons- og mediebakgrunn med fokus på identitets- og merkevarebygging.

Fredrik Solberg vil også være en del av campingteamet. Han har bakgrunn som restaurantsjef på Meatmarket, og har også bakgrunn fra bl.a. Grace Bar i London og Pure i Manchester. Solberger utdannet vinsommelier.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS