NM i veimat 2014 2
NM i veimat 2014 2

Peppes og Orkla NM-vinnere i veimat

Peppes Greenlight-konsept og Orklas «On the lighter side of life» er kåret til NM-vinnere i sunn veimat 2014. Kåringen fant sted i Mathallen i Oslo i dag. Hensikten med konkurransen, som Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) arrangerer i samarbeid med fagbladet FastFood, er å motivere aktørene i fast food-bransjen til å servere mat med mer frukt og grønnsaker.

Publisert

Fra venstre Toril Gulbrandsen (prosjektleder og matkonsulent i Opplysningskontoret for frukt og grønt), Maria Gussiås Klein (brand manager i Orkla), Sverre Høven (administrerende direktør i Peppes Pizza), Guttorm Rebnes (direktør i Opplysningskontoret for frukt og grønt) og Camilla Andersen (ernæringsfysiolog og jurymedlem).

Det er første gang konkurransen arrangeres, og den som er åpen for alle som lager og serverer mat til folk i farta. Det konkurreres i klassene «beste garnityr/tilbehør» og «beste ferdig, kjapt måltid».

Skal motivere til mer frukt og grønt

– Formålet med dette norgesmesterskapet er naturligvis at bransjen skal bli motivert til å sette mer frukt og grønt på hele menyen, i det hele tatt tenke litt grønnere. Det er ikke mye som skal til for å løfte tilbudet, sier prosjektleder Toril Gulbrandsen, til daglig matkonsulent i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

– Dette fortjente vi! mener Peppes-sjef

Peppes Greenlight-konsept ble tildelt prisen for «beste ferdig, kjapt måltid». Dette er en ny serie som består av retter med høyst 600 kcal og en andel grønnsaker som i ett tilfelle tilsvarer 3 av 5 om dagen. Juryen mente det var svært positivt at Peppes halverer kaloriinnholdet i et pizzamåltid ved å servere en halv pizza sammen med salat, og at Peppes har skapt en trend innenfor pizzamarkedet som flere aktører bør henge seg på.

– Vi var overrasket over denne prisen, men vi synes vi fortjener det! Salget av Peppes Greenlight har gått langt over forventet, så det er tydeligvis et sug i markedet, sier Sverre Høven, administrerende direktør i Peppes Pizza.

Han kan fortelle at i løpet av de siste tre månedene har det blant annet gått med over 13 tonn frisk spinat til pizzaene til Peppes. Et tydelig bevis på at det er fullt mulig å kombinere god smak og sunnhet.

Søkelys på tilbehør

Orkla Foods Norge vant prisen for «beste garnityr/tilbehør» for seksjonen «On the lighter side of life» innenfor deres nye konsept «Pimp Your Burgers - Healthy Burgers».

Søkelyset her er på tilbehøret for å gjøre smaksopplevelsen mer unik. I sin vurdering la juryen vekt på at det tas utgangspunkt i et produkt mange forbrukere allerede spiser, og at dette forbedres ved å tilføre frukt og grønnsaker.

Juryen

Juryen, som bestod av FastFoods redaktør Odd Henrik Vanebo, ernæringsfysiolog Camilla Andersen og OFGs direktør Guttorm Rebnes, vektla viktigheten av at konseptet måtte være med på å øke inntaket av frukt og grønt, nå ut til flest mulig forbrukere, samt inspirere andre aktører til å bli enda bedre. Det var også viktig for juryen at konseptet møtte forbrukeren der de er i dag, slik at terskelen ikke blir for høy i forhold til å ta et sunnere valg.

Under premieutdelingen ble publikum underholdt av den matglade artisten Jørn Hoel, og det ble servert smaksprøver av vinnermaten.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS