Nyhet: Ardbeg Wee Beastie

Det skotske destilleriet Ardbeg har fått en ny, fem år gammel whisky i sitt faste sortiment; Ardbeg Wee Beastie.

Publisert
Ardbeg Wee Beastie. (Foto: Ardbeg)

Den er lagret på Oloroso sherry-fat og tidligere bourbon-fat. Whiskyen er preget av en intens og røykfylt smak, som sies å stamme fra myrene på øya Islay i Skottland.

«Til tross for en relativt kort lagringstid på bare fem år, demper ikke dette eksplosjonen av smaker fra denne livlige, intense og sterkt røykfylte whiskyen. Ardbegs destilleri er kjent for å utforske uforklarlige legender, fra mystiske sjømonstre til uhyggelige skapninger i dalene i Skottland. Den nye Ardbeg Wee Beastie er ikke noe unntak. Denne whiskyen sies å komme direkte fra myrene på Islay og blir beskrevet som et «monster av en dram» … med et skikkelig bitt», heter det i en pressemelding.

Aromaer av knust svart pepper, fersk furuharpiks og skarpe røyktoner

Ardbeg Wee Beastie har blitt modnet i fat tidligere brukt til bourbon og Oloroso sherry. Dette har gitt whiskyen intense aromaer av knust svart pepper, fersk furuharpiks og skarpe røyktoner. Samt en smaksopplevelse full av sjokolade, kreosot og tjære.

Den nye whiskyen har blitt hedret med tittelen «beste single malt Scotch på 10 år» i den prestisjetunge International Whisky Competition (IWC) med 92,6 poeng.

– Tror fansen vil elske den

Ardbegs sjef for whiskyproduksjon har stor tillit til at det siste tilskudd vil gjøre Ardbegs tilhengere svært fornøyde.

– Jeg er ikke i tvil om at Ardbeg-fansen vil elske den tungekilende opplevelsen fra Ardbeg Wee Beastie. Fatene som er valgt for å produsere denne whiskyen, gjør den perfekt til å nytes rent eller som en deilig hovedingrediens i en kraftig røykfylt cocktail, sier Ardbegs «Director of Whisky Creation», Dr. Bill Lumsden.

Alltid en stor begivenhet

Ny og gammel destillasjonssjef hos Ardbeg; Colin Gordon (til venstre) og Mickey Heads. (Foto: Ardbeg)

– En ny whisky i kjerneutvalget er alltid en stor begivenhet for destilleriet, men Wee Beastie er en veldig spesiell dram. Fordi det er en yngre whisky, har det muliggjort, at vi kan komme tettere på destilleringen. Så vi kan trygt si at dette er en utrolig god whisky, sier tidligere destillasjonssjef hos Ardbeg, Mickey Heads.

I oktober tok Colin Gordon over som ny destillasjonssjefen hos Ardbeg, mens Head fortsetter å lede Ardbeg-komiteen.

Ardbeg Wee Beastie er nå tilgjengelig på norske vinmonopol.

Ardbeg Wee Beastie

Pris: 540 kroner

Volum: 0,70 liter

Alkohol: 47,4 %

Varenummer: 11941901 (Vinmonopolet)

Ardbeg

Ardbeg hevder med stolthet og være den ultimate maltwhiskyen fra Islay. Ardbeg ble etablert i 1815 og er anerkjent av whisky connoisseurs over hele verden som den mest røykfyldige og komplekse av alle Islay-maltene.

Til tross for å være såpass røykfylt, er Ardbeg kjent for sin deilige søthet, et fenomen kjent som «torvparadokset».

I løpet av 1980- og 1990-tallet hadde Ardbeg en usikker fremtid, men ble reddet fra å gå konkurs da merkevaren ble kjøpt av The Glenmorangie Company i 1997. Siden den gang har Ardbeg reist seg som en føniks, og er i dag godt etablert som en nisje, kultmalt, med lidenskapelige tilhengere.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS