PITU_Maturidado_2014
PITU_Maturidado_2014

Pitù Maturidado – brasiliansk brennevin

Pitú er blant de aller mest kjente variantene av det brasilianske brennevinet cachaça. Cachaça er et brennevin som kan sammenliknes med rom, men kan ofte oppleves å beholde mer sukkersmak enn tradisjonell hvit rom.

Publisert

Nå er Pitù Maturidado tilgjengelig i Vinmonopolets bestillingsutvalg. Dette er en cachaça som er lagret tre år på eikefat.

Navn etter ferskvannskrabbe

Pitú Cachaça har en lang og stolt historie. Det er blitt produsert i Brasil av Engarrafamento Pitú siden 1938. Da selskapet lette etter et egnet navn, ble de raskt enige om «Pitú». Pitú er en ferskvannkrabbe som lever i elvene i Brasil. I den såkalte Pitú-elven, som ligger nær destilleriet, er forekomsten av denne ferskvannkrabben svært høy, og derfor fikk selskapet navnet Pitú.

Ren juice fra sukkerrør

Pitú er fremstilt av 100 prosent ren juice fra sukkerrør, dyrket i Massapê i Pernambuco-provinsen nordøst i Brasil. Derfor kan Pitú ikke sammenlignes med hvit rom, som er basert på rester av sukkerrør – for eksempel i form av melasse. I Pitú brukes bare utvalgte sukkerrør av svært høy kvalitet.

Saften fra disse destilleres og behandles i tråd med svært strenge tekniske standarder. De grønne sukkerrørene høstes, knuses, kuttes og moses. Blandingen blir deretter destillert.

Som base i tropiske drinker

Dette brennevinet har høy alkoholprosent, noe som bidrar til å bevare den karakteristiske syrlige sukkerrørsmaken.

Den fruktige og tørre smaken basert på én enkelt ingrediens bidrar til Pitús kvalitet og er et utgangspunkt for en fruktig, mild caipirinha og andre tropiske drinker. Egner seg også godt til å drikke over is.

Pitú – Original Do Brasil – Pitú Maturidado

Varenr.: 1906001 (Vinmonopolet).

Pris: 470 kroner (Vinmonopolet).

Volum: 700 ml.

Alkoholinnhold: 43,5 %.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS