Thomas Borgan ble nummer fire i Global Chefs Challenge i Hellas.

Fjerdeplass til Borgan i Global Chefs Challenge

Thomas Borgan ble nummer fire i Global Chefs Challenge, som de siste dagene har pågått i Thessaloniki i Hellas i forbindelse med WACS-kongressen (verdenskongressen for kokker).

Publisert

Norden dominerte igjen en kokkekonkurranse. Finske Eero Vottonen, som også har deltatt i Bocuse d'Or, vant Global Chefs Challenge 2016, Sverige (Fredrik Andersson) ble nummer to, Singapore (Lee Boon Seng) nummer tre, mens altså norske Thomas Borgan med sin commis Martin Hovdal ble nummer fire. Totalt 20 kokker fra hele verden deltok i konkurransen.

Borgan leverte sine retter allerede søndag, mens andre konkurrenter var i aksjons både mandag og tirsdag. Avgjørelsen falt tirsdag kveld.

Her kan du se Thomas Borgans retter i konkurransen

Thomas Borgan (til høyre) og Martin Hovdal. (Foto: Borgans FB-side)

Ikke helt fornøyd

Borgan og Hovdal var fornøyd etter leveringen av rettene, som var basert på de obligatoriske råvarene, foie gras, laks, kveite, kamskjell, kalvekjøttet wasabi, mørk sjokolade og te.

– Vi fikk til det vi prøvde på, og det vi har øvd på i et halvt år, sa Borgan til Adresseavisen etter presentasjonen.

Men han var skuffet over å ikke komme på pallen, selv om også en fjerdeplass i denne konkurransen, som regnes som «offisielt VM» for kokker er en stor prestasjon.

Borgan kvalifiserte seg for konkurransen ved å vinne det nordeuropeiske uttaket, der han var foran både Sverige og Finland.

Norge var tittelforsvarer

Thomas Borgan sammen med forloveden Renee Fagerhøi, som også er en kjent kokk. (Foto: Morten Holt, arkiv)

Norge var tittelforsvarer i kokkekonkurransen. For to år siden (2014) vant Christopher W. Davidsen konkurransen under WACS 2014.

Les også: Davidsen vant Global Chefs Challenge 2014

Kontrast Catering i Trondheim

Thomas Borgan (34) er opprinnelig fra Rørvik i Vikna kommune i Nord-Trøndelag, men har solid erfaring fra kokkemiljøet i Trondheim. I 2012 vant han NM i kokkekunst da han var kjøkkensjef på Glassgården bistro på Rica Bakklandet (nå Scandic Bakklandet).

Etter hvert flyttet han videre til Søstrene Karlsen, før han nå driver cateringfirmaet Kontrast Catering med Andreas Espenes. Borgan er forlovet med Renee Fagerhøi, som tidligere i år vant Top Chef på TV2.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS