Frokost Rica Nidelven Matthias Hauge

Rica Nidelven bryter frokost-barrierer

Frokosten på Rica Nidelven er kåret til den beste hotellfrokosten i Norge fire ganger på rad. Hva er det som gjør hotellets frokost til den beste?

Publisert

Frokostkokk Matthias Hauge på gjør klar smoothies på frokostbuffeen på Rica Nidelven. (Foto: Morten Holt)

- Vi skiller oss ut, og er alltid på let etter nye elementer i forhold til frokostserveringen. Dessuten er service og tilstedeværelse viktige nøkkelord, forteller hotelldirektør Bjarte Gjerde, som stadig reiser rundt i verden for å finne ny impulser til frokostserveringen på hotellet i Trondheim. Nå venter nye spennende ting i frokostsalen.

Fra frokostbufeen på Rica Nidelven i Trondheim. (Foto: Morten Holt)

- Vi har mer på gang, men vi ønsker ikke å gå ut med det ennå. Med årene har vi blitt kjent for vår frokost, og da er det viktig å stadig være i utvikling, sier Gjerde til Horeca.

Brutt barrierer

Han og de andre på Rica Nidelven har brutt mange barrierer siden åpningen av hotellet i 2003.

Rica Nidelven var først i Norge med frokostkokker ute i frokostsalen. (Foto: Morten Holt)

De var først ute med en egen frokostkokk ute i lokalet, de var først ute med kategorisering av de forskjellige matvarene og har generelt vært banebrytende i landet på nyskapende frokostelementer.

Kategorisert maten

Med mottoet "Det er ikke likegyldig hvordan du starter dagen" markedsfører Rica Nidelven sin frokost. På buffeen er maten kategorisert med farger. Rødt betyr mat full av energi, lilla lavt fett- og kaloriinnhold, grønt er økologisk dyrkede produkter og oransje betyr mat med lavt kolesterolinnhold.

- Ideen snappet jeg opp da jeg var på reise i Australia. Jeg synes det er viktig å orientere våre gjester om hva vi tilbyr, sier Gjerde.

Teamarbeidet er viktig for gjennomføringen av en god frokost for gjestene sier hotelldirektør Bjarte Gjerde, her sammen med Ingrid Bundgård (til venstre) og Lisbeth Størvold. (Foto: Morten Holt)

Siste stopp

Gjerde legger til at de legger stor vekt på dagens første måltid, som også som regel er gjestens siste stopp før han eller hun forlater hotellet.

- Vi er derfor veldig bevisste og tydelige på at vi bruker lokal mat og at vi lager all mat selv - helt fra bunnen av.

De beste frokosthotellene i Norge

Her er de beste frokosthotellene i Norge. Oversikten viser tidligere medaljevinnere i Twinings Best Breakfast, som er kåret fem ganger:

2005: 1) Radisson SAS Plaza, Oslo 2) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 3) Holberg Comfort Hotel, Bergen.

2006: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Grand Hotell, Oslo 3) Scandic KNA, Oslo.

2007: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 1) Rica Grand Hotell, Oslo 3) Clarion Oslo Airport, Gardermoen.

2008: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Oslo Airport, Gardermoen, 3) Radisson SAS Plaza Hotel, Oslo og Rica Seilet Molde.

2009: 1) Rica Nidelven, Trondheim 2) Radisson SAS Plaza Hotel, Oslo 3) Rica Ishavshotel, Tromsø.

Les hele saken og mer om frokost i det siste nummeret av Horeca, nummer 3 2009.

Du kan abonnere på Horeca her

"
Powered by Labrador CMS