QimiQ Rotgrønnsaker med gulasj og potetmos nett

Alternativ til most mat

Behovet for most mat i både institusjoner og til hjemmeboende pasienter er økende, og utfordringen er å tilby varierte og fristende måltider som også er ernæringsmessig tilfredsstillende. Denne våren har firmaet QimiQ lansert konseptet Sooft Meals, en serie middagsprodukter som er beregnet for mennesker med tygge- og svelgeproblemer.

Publisert

- Konseptet er rettet mot personer med tygge- og svelgevansker /dysfagi. Det består av singelfryste produkter (seks grønnsakvarianter, seks ulike kjøttvarianter og to fiskevarianter), opplyser daglig leder Heidi Brunner i QimiQ Scandinavia AS.

Produktene varmes enkelt opp, og er i fast form helt til pasienten får det i munnen. Produktet vil først da smuldre opp i fine partikler og enkelt renne ned i halsen.

Et alternativ

Brunner forteller at de så langt har fått veldig gode tilbakemeldinger fra klinisk ernæringsfysiologer og kjøkken fra diverse sykehjemskjøkken.

- De ser dette konseptet som et godt alternativ til å mose maten selv, enten om de kombinerer det med eksisterende løsning, bruker hele konseptet eller bruker det på dager som er preget med høyt tidspress, sier Brunner.

80 kunder nå

I dag har firmaet om lag 80 kunder, og tilbakemeldingene er positive. De melder om god smak, fornuftige pakninger og lite svinn.

Dette er sakset fra informasjonsbrosjyren:

Fullverdig mat med høye ernæringsverdier

* Skånsom tilberedning

* Ideell for å forebygge underernæring

Uten deklarasjonspliktige tilsetninger, ingen E-nr.

Stabil og sikker kvalitet

Enkel håndtering

* Problemløs implementering i kjøkkenrutinene

* Bare til å varme opp

* Singelfryste stykker

Lettvint å kalkulere

Blir presentert delikat på tallerkenen og bidrar til:

* Økt livskvalitet

* Økt matlyst

* Spise med gaffel, bidrar til å øke selvtilliten

* Pent og appetittlig anrettet

Mer informasjon på firmaets webside: www.qimiq.no

Powered by Labrador CMS