TerjeNessChablis1

Ny Chablis blir husets vin på Onda

Som signaturvin på sin nye stjernerestaurant Onda på Aker Brygge har Terje Ness valgt en ny Chablis-tapning fra Laroche, spesialtilpasset norsk sjømat.

Publisert

Terje Ness med en flaske Laroche Chablis 2007 - som nå blir signaturvin på Onda.

Verden har lagt sin elsk på norsk sjømat. I fjor ble det eksportert kvalitetsråvarer fra vår langstrakte kyst for svimlende 53 milliarder kroner.

Selv en av de største og mest populære produsentene av Chablis, franske Laroche, er så begeistret over de ramsalte smaksopplevelsene fra Norge at de har videreutviklet sin populære Chablis, spesialtilpasset norsk sjømat og norske ganer.

Laroche Chablis 2007.

Valgte Laroche Chablis

Helt nede i vannkanten på Aker Brygge er Terje Ness, en av landets fremste kokker, godt i gang med sin tredje storsatsning: restauranten Onda.

Ness er den eneste norske kokken som har drevet to ulike restauranter frem til Michelin-stjerne. Nå har han valgt den spesialutviklede Chablis-tapningen som er friskere, klarere og mer mineralsk enn sine forgjengere som ”husets vin” på Onda.

Bruker de mest eksklusive råvarer

– Vårt kjøkken bruker kun de mest eksklusive råvarer fra hele verden, og når det gjelder sjømat kommer ofte råvarene fra Norge. Rettene våre kombineres med de beste viner for store smaksopplevelser. Vi er godt fornøyde med å kunne servere denne vinen for å gi våre gjester en unik opplevelse, sier Ness.

Til sjømat

Den spesialtilpassede Chablisen fra Laroche er fremstilt av 100 prosent Chardonnay. Denne klassiske vinen passer til et bredt spekter av fisk- og skalldyrretter, kanskje spesielt godt til lettere retter med skalldyr og ikke minst østers. Laroche Chablis går også godt til fiskeretter uten for fete sauser, og passer dessuten som aperitiff.

Les smaksnotat i neste nummer av Horeca (nummer 4 2012)

Fra hjertet av Chablis

Vinhuset Domaine Laroche ligger i hjertet av Chablis, og deres vintradisjoner er datert fem generasjoner tilbake til 1850. Firmaet ledes i dag av Michel Laroche som bare var 21 år gammel da han begynte i familiebedriften i 1967.

Michel Laroche mener lidenskapelig og bestemt at den beste vinen bare kan lages ved bruk av de beste druene som finnes. Han jobber i takt med naturen, sverger til lav avkastning og naturlig økologi for å produsere den ypperste kvalitet av moden frukt som er karakteristisk for vingården.

Laroche Chablis 2007

Land: Frankrike

Produsent: Domaine Laroche

Druer: Chardonnay (100 %)

Pris: 171 kroner (Vinmonopolet)

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på Horeca i dag.

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS