Kokebok Charles Tjessem Trond Svendgaard nett

Kokebok-tid

Det nærmer seg jul, og dermed kommer lanseringen av nye kokebøker. Tidligere norske Bocuse d'Or-deltakere går i bresjen. Forlaget Press har lansert to bøker, Mer med Tom-Victor Gausdal og Ole Martin Alfsen og La Restinga med Charles Tjessem og Trond Svendgaard.

Publisert

Mer handler om råvarene og mulighetene de gir oss. Om smaker, aromaer, konsistenser, og farger. Om den rene lykken du kjenner når du putter noe i munnen som du merker bare er perfekt. Om alt det som er matlaging.

Oppfølger

Tom-Victor Gausdal og Ole Martin Alfsens Mat og Drikke var en av fjorårets store kokeboksuksess.

I år følger de opp med en bok som gi oss mer enn bare oppskrifter. Mesterkokk Gausdal presenterer nærmere hundre nye retter, og skriver om råvarer, teknikker og smaker. Vinkjenner Alfsen anbefaler drikke til hver enkelt rett, lærer oss om vinsmaking og beskriver hvordan vi velger rett drikke til mat.

Boka inneholder også en rekke menyforslag, samt et mini-vinleksikon med oversikt over druer, vinområder og viktige vintyper. Den svenske mesterfotografen Ingvar Eriksson står for de enestående bildene. Samlet er «Mer» og «Mat og Drikke» et av de mest imponerende matverkene som er utgitt i Norge de siste tiårene.

Kjent kokk

Tom Victor Gausdal er sølvvinner i Bocuse d'Or, og tidligere kaptein på det norske kokkelandslaget. Hans bok Husmannskost ble kåret til Verdens beste kokebok av Gourmand World Cookbook Award i 2005. Ole Martin Alfsen er sommelier og fagleder mat og drikke ved Kulinarisk Akademi.

La Restinga

Bli med mesterkokkene Charles Tjessem og Trond Svendgaard til verdens

største jungelby, Iquitos, der ungdomshuset La Restinga holder håpet levende hos byens gatebarn.

Sammen med huskokken Erick byr de på festmat for barna fra Amazonas i en kokebok med et 50-tall fristende oppskrifter og gripende historier.

Kjente skribenter

La Restinga er ført i pennen av kulturskribenten Hugo Lauritz Jenssen, kjent fra en rekke bøker og fra featurereportasjer i Dagens Næringsliv.

Fotografiene er signert Tom Haga, en av landets fremste matfotografer, mens oppskriftene er signert verdensmesteren i kokekunst, Charles Tjessem, hans kollega fra Bocuse d'Or og kokkelandslaget, Trond Svendgaard, og La Restingas egen kokk, Erick Jhou Aguilar Lomas. Sammen forteller de en historie om håp og livskraft i Amazonas.

For noen år siden laget Charles Tjessem matboken Mestermøte fra La Paz i Bolivia. Boken ble skrevet av Kjell Arild Pollestad og fortalte historien om Alalay, et hjem for gatebarn nesten 4000 meter over havet.

Boken ble oversatt til spansk og i Iquitos i Peru ble den lest av den unge huskokken Erick ved daghjemmet La Restinga.

Til Norge

Da Erick siden fikk anledningen til å komme til Norge, var det hans høyeste ønske å få treffe Charles Tjessem. Han tilbrakte et par uker som lærling hos Charles & De i Sandnes, og sist vinter møttes de igjen da Charles tok med seg sin tidligere medarbeider fra Kokkelandslaget Trond Svendgaard til jungelbyen Iquitos for å lage kokebok med Erick.

Matboken La Restinga byr på det hele: Kokkekurs, oppskrifter, gripende historier og fantastiske fotografier fra Amazonas. Tilfluktsstedet La Restinga er støttet av Strømmestiftelsen og royaltyinntektene fra bokprosjektet går til gatebarna i Iquitos.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS