MartellHarrodsVindu
MartellHarrodsVindu

Martell på utstilling på Harrods

For første gang i historien ble det holdt et interaktivt middagsselskap i et av Harrods utstillingsvinduer. Et spennende samarbeid så dagens lys, der søkelyset ble satt på fransk håndverkskunst og ”art de vivre”.

Publisert

Med tilskuere utenfor vinduet, og med god stemning ble de inviterte gjestene guidet gjennom måltidet i utstillingsvinduet på Harrods i London.

Samarbeidet mellom den anerkjente franske kokken Raymond Blanc og Martell Cognac, startet med et middagsselskap i ett av Harrods utstillingsvindu mot Brompton Road i London.

Martell preget denne høsten tre av Harrods utstillingsvinduer mot Brompton Road – kanskje noen av verdens mest kjente utstillingsvinduer – inspirert av og dekorert som en kunstsamlers leilighet.

Rommene

Ett av utstillingsvinduene til Martell på Harrods.

Ett rom var dekorert som ”The Collectors room”. Her var artikler fra Harrods kunstsamling og fra Martells arkiv og samling.

Rom nummer to var ”Martell Trunk room”, hvor midtpunktet var den veldig eksklusive Martell Trunk. Designet av Pinel & Pinel, og fylt med alt man kan ønske seg for å ha en hyggelig cognacopplevelse. Denne er så eksklusiv at den lages kun på bestilling, og Harrods har i en periode hatt den til salgs til den nette sum av 200 000 pund.

Det tredje rommet var ”The Dining room”. Her ble historien skrevet når Martell og Raymond Blanc inviterte til spennende smaker og flotte kombinasjoner av fransk håndverk.

Middag med cognac

Hovedaktiviteten var en 4-retters middag av Raymond Blanc, og hver rett var spesielt tilpasset sin Martell Cognac. Med tilskuere utenfor vinduet, og med god stemning ble de inviterte gjestene guidet gjennom måltidet.

Til middagen var det kjente britiske personligheter som blant annet Sir Terrence Conran, Sir Terry Wogan og Jodie Kidd.

I tillegg til denne middagen var det også smakinger og mindre arrangementer som ble gjennomført her i løpet av perioden.

Martell

Grunnlagt av Jean Martell i 1715 gjør det til det eldste eksisterende cognachuset i dag. Velkjent for sin stil og kvalitet lager de cognac basert på de 4 største vekstområdene; Borderies (signaturen til Martell), Grande og Petite Champagne, og Fin Bois. Martell er kjent for sin stil, blomstret aroma, mild og rund i smaken, gjør den lett og raffinert, samtidig som den er elegant og kompleks.

Webside: www.martell.com

Raymond Blanc

En av Englands mest respekterte kokker. Født i Besancon øst I Frankrike, mellom Burgund og Jurafjellene. Raymond ble inspirert av det lokale klimaet, og mest av alt av sin mor som brukte friske lokale og sesongbetonte produkter for å lage store familiemåltider fulle av entusiasme og glede.

I 1977 åpnet han sin første restaurant sammen med sin kone; Les Quat’ Saisons i Oxford. Denne fikk umiddelbar suksess, og vant flere utmerkelser, samtidig som han fikk en av de prestisjefulle Michelin-stjernene. Han åpnet senere Maison Blanc, et bakeri og pastisserie. Det gikk ikke lenge før han leverte varer til Harrods og mange andre store butikker og fine restauranter.

I 1984 realiserte han sin store drøm da de åpnet de et hotell og restaurant i harmoni; Le Manoir aux Quat’ Saisons i Oxford. De har i 19 år sammenhengende hatt to Michelin stjerner.

Webside:www.raymondblanc.com

"
Powered by Labrador CMS