FlyingCulinaryCircusKokebok2

Nyskapende kokebok utsolgt på tre dager

Den norske kokkegruppa The Flying Culinary Circus lanserte fredag 26. august sin nye kokebok. Allerede i går mandag, 29. august, var førsteopplaget på 13 000 bøker utsolgt fra forlaget.

Publisert

– Responsen så langt i bokhandel har vært overveldende. Vi har hele tiden hatt store forventninger til denne boken, og trykket derfor opp mer enn det som er vanlig for en tittel som denne. Men at opplaget skulle gå ut så fort var vi ikke forberedt på, heldigvis kommer det en ny ladning med bøker allerede fredag, sier salgssjef i Forlaget Press, Thomas Mala.

Enkel måte å lage mat på

Mala tror mye av forklaringen på bokas suksess er at den introduserer oss for en ny og enkel måte å lage mat på. Forfatterne er enige:

– Hemmeligheten bak boka ligger i at man lærer seg teknikkene i matlaging heller enn kompliserte oppskrifter. Dette gjør at man raskt blir bedre og sikrere på kjøkkenet, sier Trond Svendgård, en av de fire kokkene som står bak kokkegruppa The Flying Culinary Circus.

– I tillegg blir det morsommere å lage mat, siden du lærer deg å mestre ting på egen hånd, uten å forholde deg stramt til oppskrifter, akkurat slik profesjonelle kokker alltid har gjort.

Dine egne mesteroppskrifter

I ”Den aller beste, lureste og mest praktiske kokeboken” lærer The Flying Culinary Circus oss å lage mat som proffene, ved å vise oss de fem beste framgangsmåtene for tilberedning av fisk, de fem beste for kjøtt, de seks beste for grønnsaker og de åtte beste teknikkene for sauser.

I tillegg kommer de med anbefalinger for råvarer, og tips og hvordan teknikkene og råvarene kan kombineres. Slik kan du selv sette sammen dine egne mesteroppskrifter, avhengig av hva du liker eller har i kjøleskapet.

Lære seg teknikkene

– Det hele begynte mens vi sto på kjøkkenet en kveld og diskuterte hva som er utgangspunktet for vår egen matlaging, forklarer Trond Svendgård.

– Jo mer vi snakket, jo mer overrasket ble vi av hvor enkelt det var: Det aller meste av maten vi lager i The Flying Culinary Cirkus er basert på noen ganske få teknikker. «Egentlig kunne hvem som helst lage den maten vi lager, hvis folk bare lærte seg disse teknikkene», var det en av oss som sa. Det var da vi skjønte at vi hadde ideen for en virkelig genial kokebok, sier Svendgård.

Så langt ser det ut til at leserne er enige med ham.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS