Sjømatboklansering1
Sjømatboklansering1

Sjømat fra Norge i bokform

Kokeboken "Den beste sjømaten fra kalde klare farvann i Norge" ble nylig lansert i Stavanger. Praktverket setter en ny standard innen sjømatkokebøker her til lands, og er det mest omfattende sjømatverket som hittil er gitt ut i Norge.Boken kommer ut både på norsk og engelsk (”The Best Seafood”).

Publisert

Norsk sjømat er i verdensklasse, og derfor har Gastronomisk Institutt og Drivkraft forlag gått sammen for å markere den norske sjømatkulturen nasjonalt og internasjonalt.

“Den beste sjømaten fra kalde klare farvann i Norge” inneholder en eksklusiv samling oppskrifter fra tidligere OL- og verdensmestere, og samtidig ta oss med på en kulinarisk reise gjennom norsk sjømathistorie og natur.

Kokker på GI bak oppskriftene

Kokkene fra Gastronomisk Institutt serverte deilige smaksprøver av blant annet laks, kveite, sushi og sashimi under lanseringen av sjømatboka.

Oppskriftene er utviklet av kokkene ved Gastronomisk Institutt, vineksperten Knut Espen Misje har bidratt med råd om god drikke til alle rettene. Tom Haga står for bildene.

De unike bildene gir et levende innblikk i norsk gourmetkultur. Boka skal også rette fokus mot teknologi og innovasjon i norsk havbruk, og gi leseren kunnskap om hvorfor Norge er verdensledende innen sjømatnæringen.

Norge har en unik historie som sjømatnasjon, med tusenårige tradisjoner for å levere sjømat til verdensmarkedet. Enten du vet mye eller lite om norsk fiskeri og sjømat, har vi funnet fram og tilrettelagt høydepunkter og historiske linjer som vil inspirere deg til å lære mer.

Norges fortrinn

Drivkraft tror at verden vil få øynene opp for Norges fortrinn: Kalde og klare farvann, kompetanse og topp kvalitet, og ikke minst logistikk som får fersk fisk fram på dagen, heter det i en pressemelding.

Du kan bestille boken på kjokkensjef@gastronomi.no

Forlag: Drivkraft Forlag

Pris: 600 kroner (fra forlaget inkludert frakt)

"
Powered by Labrador CMS