ØyvindBøeDalelvFotoWorldSkills
ØyvindBøeDalelvFotoWorldSkills

Gull til Bøe Dalelv i World Skills

21-årige Øyvind Bøe Dalelv fra Bodø beseiret alle sine kokkekonkurrenter under Yrkes-VM i London. Til daglig jobber han på restaurant Statholdergaarden i Oslo, og han er også med på Det norske kokkelandslaget.

Publisert

Camilla Laiho Trondsen ble nummer fire i servitørklassen, mens Øyvind Bøe Dalelv tok den gjeveste medaljen i kokkeklassen i World Skills 2011. (Foto: WorldSkills.no)

– Denne utmerkelsen betyr enormt mye for meg. Jeg har lært utrolig mye i WorldSkills, og tar med meg erfaringene videre på min vei. Med dette gullet håper jeg også at jeg kan inspirere flere andre til å velge kokkeutdannelse, sier gullvinneren.

Sterke norske resultater

De 21 norske deltakerne kvalifiserte seg gjennom knallhard utvelgelse i regionene, der de beste gikk videre til landsfinale og nordisk finale.

Øyvind Bøe Dalelv med gullmedaljen i World Skills 2011. (Foto: World Skills)

I verdensmesterskapet, som ble arrangert i Excel-senteret i London, deltok 950 representanter fra 51 nasjoner. Norge ble nummer 16 totalt i nasjonskampen, og sjuende beste land i Europa. To andre norske deltakere i andre klasser fikk bronsemedalje.

Fjerdeplass til Camilla Laiho Trondsen

Servitør Camilla Laiho Trondsen fra To rom og Kjøkken i Trondheim kom på 4. plass og konditor Inger Marie Braastad fra Naustdal Dampbakeri i Førde kom på 13. plass på World Skills.

– Vi har gjort det knallbra og er sterkest i yrkesfag i Norden. Tenk at vi også er bedre enn Finland som vi har sett på som et land vi har mye å lære av, sier Elisabeth Lange.

Ved siden av medaljevinnerne, ble 10 andre norske ungdommer tildelt Medal of Excellence, en utmerkelse for spesiell flott kvalitetsmessig utført arbeid.

Du kan lese mer på World Skills Norges hjemmeside

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS