RøaMikrobryggeri3

Kokker bak Røa Mikrobryggeri

Kokkene Runar Dalsveen (28) og Lars Thomassen (23) står bak hobbyprosjektet Røa Mikrobryggeri. – Jeg fikk ideen til å brygge mitt eget juleøl før jul i fjor. Så jeg prøvde og siden har det bare ballet på seg, sier Thomassen, som til daglig arbeider som kokk på hovedkjøkkenet på Oslo Universitetssykehus, Ullevål.

Publisert

Kokkene Runar Dalsveen (28, til høyre) og Lars Thomassen (23) står bak hobbyprosjektet Røa Mikrobryggeri.

Dalsveeen kommer opprinnelig fra Brøttum ved Lillehammer, mens Thomassen kommer fra Hamar, men begge er nå bosatt på Røa i Oslo. Dalsveen har de siste fire årene arbeidet som kokk og ferskvarespesialist på Meny Røa.

Drøm om produksjonstillatelse

– Dette er en hobby for oss på det nåværende tidspunkt, som vi per nå ikke tjener noen penger på. Til daglig arbeider vi begge som kokker. Men vi går begge med en drøm om at vi en dag vil få et eget sted å brygge, produksjonstillatelse og å kunne få lov til å selge favorittølet vårt til "folket", sier Lars Thomassen.

– Jeg lærte Runar å lage english bitter, og etter det var det gjort for oss begge. Vi kjøpte etter det flere sett med gjærekar og mye annet utstyr. Vi kan nå lage fire øl om gangen, sier Thomassen.

I april ble det investert i 280 nye flasker og 2 eksperimentelle øltyper: Kirsebærhveteøl og Juleøl.

– Over snittet interessert!

– Vi er to personer som kanskje er over snittet interessert i mat og øl, og vi fikk den gode ideen å begynne å brygge vårt eget øl. Da vi synes dette er utrolig inspirerende og gøy ble ideen om å starte et mikrobryggeri satt ut i live, sier Thomassen, og fortsetter:

– Dette er et prosjekt som fortsatt er veldig i startgropa, men vi er i ferd med å stable Røa Mikrobryggeri på bena. Det er et prosjekt vi bruker litt tid på hver dag, og som vi håper at også andre enn oss kan få glede og nytte av etter hvert. Nå tester vi ut forskjellige øltyper for å finne ut de beste fremgangsmåtene og hvordan de skal smake. Det er gøy med eksperimentering!

Juleølet brygges nå

– Per dags dato så får vi jo ikke lov til å selge noe som helst men vi håper en dag at det kanskje vil skje. Vi stortrives med ølbrygging, og på dette stadiet lærer vi nye ting hver gang, sier han.

Juleølet for 2012 skal straks brygges og oppskriften er satt, men holdes hemmelig.

Planen er å få brygget dette i slutten av april og at det skal stå og kose seg på flaske til desember.

Aktive på nettet

Jørn Mortensen har designet logoen til Røa Mikrobryggeri.

– På Røa Mikrobryggeris nettsider kan du følge med på hva vi brygger, hvordan vi gjør det, hva vi har i «bryggerikjelleren» vår, og andre nyheter fra Røa Mikrobryggeri, forklarer Thomassen.

– Vi syns det er kjempegøy å få dele bilder og erfaringer med andre via nettet (Facebook, Twitter og egen hjemmeside) og vi håper de som følger oss drar nytte av det vi gjør og har det morsomt sammen med oss amatørbryggere, sier Thomassen

Les mer på Roamikrobryggeri.com. Hjemmesiden er designet av Dalsveen, mens Jørn Mortensen har designet Røa Mikrobryggeris logo.

Horecas medarbeider har for øvrig smakt på ølet, og det er liten tvil om at gutta er på rett vei. Dette smakte godt!

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

"

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS