KeepIT2

Banebrytende oppfinnelse: Viser riktig holdbarhet

I Norge kastes det hvert år store mengder god mat, blant annet fordi dagens datostempling ikke er god nok. Nå lanseres Keep-it, en ny norsk oppfinnelse som viser riktigere holdbarhet på mat ved å måle både tiden og temperaturen maten utsettes for.

Publisert

Administrerende direktør i Keep It Technologies, Christian Salbu Aasland, med nyskapningen.

Den tradisjonelle datostemplingen tar ikke hensyn til hvilke temperaturer en matvare oppbevares ved. Høye temperaturer reduserer matvarens holdbarhet, mens korrekt oppbevaring kan gjøre at maten bevarer god kvalitet selv etter påstemplet dato.

Siden datostempling ikke er korrekt, risikerer vi at god mat kastes og dårlig mat spises, som igjen fører til at en betydelig mengde mennesker blir syke hvert år på grunn av dårlig mat.

Tryggere

Holdbarhetsindikatoren Keep-it viser riktigere holdbarhet ved å måle både tid og temperatur en matvare utsettes for hele veien fra produsent til pakken åpnes hjemme på kjøkkenet.

Indikatoren er festet utenpå matvarens emballasje, og teller ned antall dager til holdbarheten er ute. Slik kan forbrukere være tryggere på at maten er tatt godt vare på og at kvaliteten er bevart.

Keep-it vil avsløre dårlig kjøling i butikkene, samt gjøre deg som forbruker mer oppmerksom på hvordan du oppbevarer maten din

10 års forskning

Teknologien er basert på 10 års forskning ved Universitetet for miljø og biovitenskap (UMB) i Ås utenfor Oslo. Keep-it Technologies AS har siden 2001 utviklet indikatoren på basis av

forskningen, og har gjennomført en rekke tester og prøveprosjekter. Produktet lanseres i norsk dagligvare i 2012, først på kjøttdeig fra Nordfjord Kjøtt.

Keep-it kan være starten på en salgseventyr for bedriften Keep-it Technologies AS, siden dette potensielt kan havne på en utrolig mengde produkter over hele verden. Produktet er aktuelt for alle produkter som påvirkes av temperatur – alt fra kylling til salat.

Keep-it Technologies AS

* Keep-it Technologies AS (tidligere TimeTemp AS) er et bioteknologiselskap med bakgrunn fra Universitetet for miljø og biovitenskap (UMB) på Ås. Selskapet ble etablert i 2001.

* Keep-it Technologies har sine kontorer og produksjon på Furuset i Oslo, samt laboratorium ved UMB. Totalt har selskapet åtte ansatte.

• Selskapet utvikler og selger produkter og tjenester for tilstandsovervåking av matvarer og medisiner

• Eies av ansatte og en gruppe norske investorer, og ledes av administrerende direktør Christian Salbu Aasland

Les mer om selskapet på Wikipedia

Keep-it holdbarhetsindikator

• Holdbarhetsindikator som viser riktigere holdbarhet på matvarer enn tradisjonell datostempling – vil bidra til økt trygghet for forbruker

• Indikatoren klebes på produktet hos produsenten, og registrerer både tiden som går og temperaturen produktet utsettes for

• Består av to små kamre med ingredienser som reagerer på tid og temperatur. Disse gir en blå stripe som beveger seg og viser gjenværende holdbarhet

• Når stripen når ”0 dager igjen” er maten utgått på dato, uavhengig av når påstemplet holdbarhetsdato er

Les mer om produktet her

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

"

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS