AndreasViestadWongraven
AndreasViestadWongraven

Mat- og vinuke med Viestad og Wongraven

Med sin felles tilhørighet på Bislett og med lidenskap og engasjement for god mat og god vin, forener kokk og mat- og drikkeformidler Andreas Viestad og musikeren Sigurd Wongraven i bandet Satyricon krefter i sitt lokalmiljø denne uka.

Publisert

Andreas Viestad (til venstre) og Sigurd Wongraven.

I et samarbeid mellom de to denne uka (21. til 26. juni) være viet en spesiallaget meny av St. Lars (som drives av Viestad) og Wongraven. Det blir retter fra det grillbaserte konseptet til St. Lars tilpasset Wongravens nye viner.

Alleanza Langhe Rosso 2009 BiB

For anledningen har bartender maestro Benjamin laget drinker basert på Wongraven vin, både som aperitiff og en som skal matche desserten i menyen.

Annerledes og spennende

Menyen er annerledes og spennende både for nye og faste gjester. Det vil bli servert langtidsgrillet norsk kje med lavendel og Unione Barolo 2006 blir kronen på verket.

En forrett spesialtilpasset Alleanza Langhe Rosso blir også å finne på kartet, heter det i en pressemelding.

De henger begge ut i nærområdet og ikke minst på restauranten St. Lars: Wongraven som stamgjest og Viestad som serverende innehaver.

Sigurd Wongraven

Unione Barolo 2006 fra Wongraven - en eksklusiv vin fra Piemonte.

Sigurd Wongraven er født i Oslo i 1975 og bor på Bislett i Oslo. Han er frontfigur i Satyricon, et av verdens ledende og største Black Metal-band, og har parallelt med musikken lidenskapelig dyrket interessen for vin de siste sju årene.

Gjennom reiser i musikkens og vinens tegn har han opparbeidet seg stor kunnskap om feltet. Høsten 2010 tok han skrittet helt ut, og laget sin egen vin i samarbeid med Italias beste unge vinmaker.

Resultatet ble to tradisjonelle og elegante viner som representerer Piemonte, nordi i Italia, sett gjennom Sigurd Wongravens øyne: Alleanza Langhe Rosso 2009 i 0,75 liter flaske og 3 liters BiB, samt den eksklusive Unione Barolo 2006 i 0,75 liter flaske. Begge tilgjengelige på Vinmonopolet.

Andreas Viestad

Andreas Viestad er født i Oslo 1973. Han bor på Bislett i Oslo, på slektsgården Viestad i Farsund og på en gård i Cape Town om vinteren.

Han er fast matformidler i Dagbladet Magasinet og i The Washington Post. Han er programleder med norsk mat på agendaen, og forfatter av flere prisbelønte kokebøker. Andreas er kjent for en frisk og god skrivestil og oppskrifter som er enkle å gjennomføre. Vinteren 2010 åpnet han baren og grillrestauranten St. Lars på Bislett i Oslo til stor glede for beboere i nærmiljøet så vel som tilreisende gjester.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS