Vocollect logo

Maten når riktig kunde i rett tid via talestyring

Selskapet 3663 er Storbritannias ledende distributør av råvarer til kunder som blant annet Burger King. Ved hjelp av et talestyrt lagersystem fra Vocollect har hastigheten i lagerplukkingen økt med 30 prosent og driften vesentlig forbedret. Produktene skal være både ferske og friske, noe som krever en effektiv organisasjon.  

Publisert

3663 har over 6 300 ansatte og leverer råvarer til 50 000 kunder over hele Storbritannia, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Kundene er velkjente, internasjonale restaurantkjeder og cateringselskaper, som krever høy kvalitet og en velfungerende service. 1 100 lastebiler sørger for at varene leveres i rett tid.

Selskapet har alltid hatt ambisjoner om å finne de beste logistikkløsningene for hvordan man kan nå kundene raskest og mest effektivt fra de 39 depotene rundt om i landet. Det dreier seg om mye lagerplass. Omsetningen ligger på cirka en milliard GBP per år.

Stadig forbedret logostikk

- I denne bransjen prøver alle å finne måter å øke marginene på ved å forbedre logistikken, sier Phillip Oliver, prosjektleder for 3663.

Det talestyrte lagersystemet fra Vocollect har ført til at leveranser uten feil nærmer seg 100 prosent. Selskapet har også oppnådd at kundene synes de er blitt mer pålitelige, samtidig som arbeidsforholdene på lagrene også er blitt bedre. Det er lettere og mer effektivt med et talestyrt system enn å holde orden på en hel bunke plukksedler.

Klappet og klart

Siden det talestyrte lagersystemet ble installert, er feilprosenten i leveringene nesten helt borte. Dette har også ført til at selskapet har kunnet konsentrere seg om utvikling innen andre områder.

Med tilgang til nøyaktig informasjon om vareflyten, er det nå mulig å kunne sette fokus på siste-minutt-bestillinger og forsinkede leveranser, for å bedre kundeservicen ytterligere.

Tid er penger for 3663. Logistikkavdelingen deres er kjent for alltid å finne de beste løsningene. Det går for eksempel ikke an å sende ut halvfulle lastebiler. Jo flere produkter selskapet kan forflytte, det vil si levere per dag, desto større lønnsomhet.

Etter å ha vurdert det tidligere systemet med papirbasert lagersystem, rettet man søkelyset på det talestyrte alternativet til Vocollect.

Powered by Labrador CMS