Red and White nett

Økologisk suksess

Økologiske viner fra Terroir Vivants får gode kritikker av vinkjennere landet over. Ifølge Red & White blir også vinene svært godt mottatt på både messer og smakinger.  

Publisert

- Begeistringen på messer og smakinger er unison, skriver Red & White i en pressemelding.

Terroir Vivants er en av de største og mest erfarne produsentene av økologisk vin i Frankrike. I 1982 tok Jaques Frelin over en Languedoc-eiendom som hadde vært økologisk drevet helt siden 1966. Sammen med sin makker Olivier Lazan lager han 2,5 millioner liter økologisk vin i året, fra de enkleste til prestisjeviner.

Etikett av kunstneren Øivind Sand

Sammen har Red & White og Terroir Vivants skapt Reserve Naturelle, én rød og én hvit vin, med etiketter av kunstneren Øivind Sand. Begge vinene er friske og saftige, med dybde og intensitet, og lang og balansert ettersmak.

God vinmakerkunst en forutsetning

At en vin er økologisk betyr ikke nødvendigvis at den er god. Økologisk dyrking fremhever svakheter like mye som det fremhever kvaliteter. God vinmakerkunst er fortsatt en forutsetning.

Men gjennom fravær av kunstgjødsel, plantevernmidler og andre stoffer som dreper mikroorganismer, oppnås langt sunnere og mer livskraftige druestokker enn ellers. De fleste kvalitetsprodusentene i for eksempel Burgund dyrker økologisk rett og slett for kvalitetens skyld. Overgang til økologisk dyrking synes raskt.

Grå og tørre druestokker får farge og liv i barken, mens bladene blir mer hele og pene. I vinen merkes det fort at ettersmaken blir lenger, heter det i meldingen fra Red & White.

Reserve Naturelle Merlot Cabernet Sauvignon (Økologisk) 2007

Varetype: Rødvin Land: Frankrike Distrikt: Languedoc Alkohol: 12,5 % Druer: Merlot, Cabernet Sauvignon Pris: 94 kroner (Vinmonopolet)Beskrivelse: Frisk og saftig med aromaer av solbær, bringebær, med streif av nougat og lakris. Dybde, konsentrasjon og lang frisk ettersmak. Kan brukes til alt fra koldtbord og lette kjøttretter til grillmat eller alene. Drikkes ung.

Reserve Naturelle Viognier (Økologisk) 2007

Varetype: Hvitvin

Land: Frankrike Distrikt: Languedoc Alkohol: 12,5 % Druer: 80% Viognier, 20% Chardonnay Pris: 94 kroner (Vinmonopolet)Beskrivelse: Frisk og leskende, samtidig rund og fyldig med aromaer av melon, pære og blomster, og et streif av krydderurter. Lang frisk ettersmak. God til typiske sommerretter, koldtbord, fiskeretter og supper, eller alene. Drikkes ung.

Webside: www.redwhite.no

Powered by Labrador CMS