Campo Viejo Tempranillo nett

Rosévinens popularitet øker

Ferske tall fra Vinmonopolet viser at spansk rosévin blir stadig mer populært. Bare i fjor sommer kjøpte vi 13 prosent mer spansk rosévin sammenlignet med året før. Nå er vi godt i gang med en ny rosévin-sesong.

Publisert

Rosévin smaker som regel best mens den er ung og frisk, og nå lanseres det kjente spanske merket Campo Viejo 2007-årgangen av sin Tempranillo Rosé i Norge.

Rioja-distriktet

Campo Viejo Tempranillo Rosé 2007 er utelukkende fremstilt av druen Tempranillo, druen som Spania og Rioja-distriktet er mest kjent for. Produsenten bruker umoderne teknikk som forenes med etablert vitenskap og lange tradisjoner, og filosofien er å omfavne fremtiden uten å glemme fortiden.

Tempranillo-druene håndplukkes, og gjennom hele prosessen beskyttes druene mot trykk og luft for å sikre et optimalt sluttresultat og en best mulig smaksopplevelse. Vinen har en særegen friskhet og fruktig aroma som gjenspeiles i den jordbærrøde fargen.

Rosévin best som ung

Rosévin er vanligvis ikke tjent med å lagres. Jo yngre vinen er, desto friskere blir fruktpreget. Den karakteristiske rosarøde fargen fremstilles som oftest ved å la most av blå druer gjære med skall i en kort periode, slik at tilstrekkelig fargestoff trekkes ut og tannininnholdet begrenses.

Resten av fremstillingen foregår på samme måte som for hvitvin. I likhet med hvitvin, skal også rosévin serveres avkjølt. Mange forbinder rosévin med søte, enkle viner, men hoveddelen av sortimentet på Vinmonopolet består av tørre friske viner.

Sommer og sol

- Campo Viejo Tempranillo Rosé 2007 er en vin som med sin levende farge og friske og fruktige smak, gir assosiasjoner til sommer, sol og ferietid. I tillegg til å være god som aperitiff og selskapsvin, er den det perfekte tilbehør til lette og sommerlige salater, fersk fisk og til lyst kjøtt, sier Anne Eliasson, produktsjef for vin i Brand Partners.

Campo Viejo Tempranillo Rosé 2007

Fakta: Karakteristikk: Delikat jordbærrød farge. En kombinasjon av frukt- og bæraromaer (jordbær, plommer, bjørnebær) og blomster (roser og fioler, etc.). Vinen er tørr med god syre.

Lagring: Konsumferdig/drikkeklar. Smaker best avkjølt (8 - 10 grader).

Passer til: Salater, fisk, kylling og svinekjøtt. Egner seg også bra som terrassevin og som aperitiff.

Powered by Labrador CMS