Laphroaig 25 yo nett

Sjeldenheter fra Laphroaig for salg i Norge

For første gang er Laphroaig 15 YO tilgjengelig i Norge. Samtidig lanseres den helt nye Laphroaig 25 YO, som også blir tilgjengelig for norske whiskyelskere. 

Publisert

For begge gjelder imidlertid at du må være rask dersom du ønsker seg en unik maltwhisky i barskapet. Kun 192 flasker av Laphroaig 15 YO blir tatt inn til Norge, mens importøren kun har klart å sikre seg 36 flasker av Laphroaig 25 YO for det norske marked.

Om produktene

Laphroaig 15 Years Old har en klar gylden farge med en til Laphroaig å være, mild duft av bløt røyk. Smaken karakteriseres som frisk med sødme av eik, varm torvrøyk og innslag av hav.

Laphroaig 25 Years Old er lagret på spanske sherryfat og amerikanske bourbonfat. Fargen er klar og gyldenrød, mens lukten har en mildhet av sherry etterfulgt av torv, hint av moden frukt og noe salt. Smaken har hint av torv, mildt sherrypreg og avslutter med en pikant smak av eple.

Historie

Destilleriet Laphroaig ble grunnlagt på gården til brødrene Donald og Alexander Johnston i 1815. Navnet Laphroaig er gælisk og betyr "Den vakre dalen ved den vide bukten". Donald Johnston, som ble registrert som destillatør i 1826, døde i 1847 da han falt ned i et whiskyfat og druknet. Også blant garvede destilleriarbeidere på den værharde øya Islay, ble nok dette betraktet som et meget uvanlig dødsfall.

På destilleriet er de prinsippfaste og trofaste mot Laphroaigs opprinnelse. De benytter torvleier på Islay som ingen andre destillerier har tilgang til, og vannet hentes fra en egen dam i Kilbridge-elven.

Hos Laphroaig bruker de små destilleringsapparat og whiskyen lagres i hovedsak på amerikanske bourbonfat helt nede i fjæresteinene. Dette gir produktet en ekstrem kompleksitet som har ført til en lang rekke utmerkelser.

Pris Laphroaig 25 Years Old: 2300 kroner (70 cl)

Pris Laphroaig 15 Years Old: 690 kroner (70 cl)

Webside: www.interbrands.no

Powered by Labrador CMS