Solaz Rose

Solaz rosé

I fjor feiret Osborne-oksen, bedre kjent som el Toro, storslagent jubileum etter å ha ruvet over de spanske sletter i hele 50 år. Nå går vinhuset Osborne nye veier med en nyskapende rosé. Solaz Rosé er en nyhet fra vinprodusenten.

Publisert

Vinprodusenten Osborne er ikke bare kjent for sitt varemerke og etter hvert etablerte landemerke, el Toro. Et av Spanias eldste familieeide vinhus har gått i bresjen for en ny retning innen spansk vinproduksjon. Nå lanseres en ny, utradisjonell rosé og ny design i Solaz-serien.

Ikke Tempranillo

Ulikt mange andre spanske roséviner lages ikke Solaz Rosé av Tempranillo. Denne utradisjonelle nykomlingen er produsert på Shiraz, Merlot og Petit Verdot - noe som gir vinen en intens, klar rosa farge og smak av røde bær og tropiske frukter.

Petit Verdot er opprinnelig en fransk drue, og har tidligere vært veldig viktig spesielt i Médoc.

Balansert og frisk

Druen har et tykt skall og gir velduftende viner med krydret preg. I Europa besitter Osborne den største sammenhengende vinmarken av Petit Verdot, hele 84 hektar. Nå gir de oss en smakebit av denne karakteristiske druen gjennom Solaz Rosé.

Solaz Rosé karakteriseres som balansert og frisk, samtidig tørr, med enrestsødme på kun 1,5 gram per liter. Vinen er dermed perfekt til lange, lyse kvelder - både til hverdags og fest.

Server denne vårnyheten avkjølt som aperitiff eller terrassevin, eventuelt som prikken over i-en til salater, skinke, salami, kylling, grillet fisk og oster.

Pris: 100 kroner (Vinmonopolet)

Webside: www.osbornesolaz.com

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS