Stenberg og Blom Best Sellars2 nett

Vinnyheter fra Stenberg & Blom

Stenberg & Blom og Best Cellars har lansert en rekke nye spennende viner denne høsten. Selv falt vi mest for chilenske Porta Winemaker Reserva Syrah 2006. Stenberg & Blom har dessuten lansert fem spennende viner fra Italia, der Masi Brolo De Campofiorin 2005 skiller seg litt ut.

Publisert

Viner fra Best Cellars

Porta Winemaker Reserva Syrah 2006

Porta Winemaker er produsert på vingården Vinedos Bodegas Corpora, som ligger i distriktet Aconcagua, nær Aconcagua-elven.

Syrah-druene er håndplukket, og lagret i seks måneder på franske eikefat. Vinen har en dyprød farge med en intens aroma av røde og svarte bær, bacon, minte og krydder. Passer til grillmat, lam (passer utmerket til for eksempel fårikål), røde kjøttretter og vilt. Anbefalt serveringstemperatur er 16 til 18 grader, og den kan lagres opp til fem år.

Druetyper: 100 prosent Syrah.

Alkohol: 14 prosent

Veil pris Horeca: 115 kroner

Flor de Crasto 2006

Produsert av Quinta do Crasto i Portugal. Dette er en rødvin sammensatt av tradisjonsrike portvinsdruer uten bruk av eik. Dette for å oppnå maksimal fruktighet og en lettdrikkelig, frisk vinstil som passer de fleste. Har en duft av plommer, bjørnebær og Dourodalens spesielle krydderpreg.

Som nevnt, denne vinen passer til det meste, som grillmat, gryteretter, lam, vilt, rødt kjøtt og ost. Anbefalt serveringstemperatur er 16 til 18 grader, og kan lagres opp til tre år.

Druetyper: 50 prosent Tinta Roriz, 20 prosent Tinta Barroca, 20 prosent Touriga Franca og 10 prosent Touriga Nacional.

Alkohol: 12,5 prosent

Veil. pris Horeca: 81 kroner

Webside: www.quintadocrasto.pt

Viner fra Stenberg & Blom

Borgogno Barbera D'Alba 2007

En italiensk rødvin produsert i Piemonte-regionen, 250 til 300 meter over havet. Seks måneders lagring på slovenske eikefat, etterfulgt av to måneders lagring på flaske før lansering. Den har en intens rubinrød farge, og en aroma preget av mørke bær, kirsebær og blomster. Anbefalt serveringstemperatur er 16 til 18 grader, og kan lagres opp til fire år.

Passer til retter av lyst kjøtt, svin, pasta, pizza og biff.

Druetype: 100 prosent Barbera.

Alkohol: 13 prosent

Webside: www.borgogno-wine.com

Serego Aligheri Possessioni Ross 2006

Den velkjente produsenten Masi Agricola, som holder til i Veneto-distriktet, står bak denne rødvinen. 15 dagers gjæring ved 24-26 grader, etterfulgt av 10 dagers masserasjon i ståltanker. Lagres deretter i åtte-ni måneder på slovenske eikefat og tre måneder på 600-liters kirsebærfat. Før lansering modnes den tre måneder på flaske.

Dette er en vin med intens rød farge med fruktig aroma med preg av mørke kirsebær og krydder. Den har lang ettersmak, og passer til pastaretter, lyst kjøtt, smaksrike fiskeretter og retter av kalv og svin. Anbefalt serveringstemperatur er 16 til 18 grader, og kan lagres opp til fem år.

Druetyper: 70 prosent Corvina, 16 prosent Sangoviese og 14 prosent Molinara.

Alkohol: 13 prosent

Veil. pris Horeca: 99 kroner

Webside: www.masi.it

Masi Brolo Di Campofiorin 2005

Nok en Masi-vin produsert i Veneto-regionen. Dette er en eksklusiv vin fremstilt etter den såkalte double fermentation-metoden. Først gjærer druene 25 dager med skallkontakt, deretter ytterligere 15 dager på bunnfallet etter første gangs gjæring, tilsatt en andel delvis tørkede Corvina-druer. Deretter er det lagring i 36 måneder på en blanding av slovenske eikefat og nye 600-liters Allier- og slovenske fat. Før lansering modnes den fire måneder på flaske. Druene er fra vinmarkene der Campofiorin-produksjonen i sin tid startet.

Dette er en rund og myk vin med en rubinrød farge med aroma av kirsebær og vanilje. Passer til kraftige sauser, grillet og stekt kjøtt eller vilt.

Anbefalt serveringstemperatur er 18 grader, og vinen kan lagres opp til 15 år.

Druetyper: 80 prosent Corvina, 20 prosent Rondinella

Alkohol: 14 prosent

Veil. pris Horeca: 147 kroner

Webside:www.masi.it

Farnese Montepulciano d'Abruzzo Doc 2007

Vin produsert i Abruzzo-regionen med tre måneders lagring på eikefat og tre måneders modning på flaske før lansering. Vinen er kåret til "The best bargain worlwide" av vinskribenten Robert Parker i The Wine Advocate.

Rødvinen har en dyprød farge med aroma av svisker og mørke bær. Den passer til generell italiensk mat, lyst og rødt kjøtt, samt til ost. Anbefalt serveringstemperatur er 15 til 17 grader, og kan lagres opp til to år.

Druetyper: 100 prosent Montepulciano

Alkohol: 13 prosent

Veil. pris Horeca: 72 kroner

Webside: www.farnesevini.it

Feudi di San Marzano Sud Primitivo Merlot 2007

Rødvin med dyp rubinrød farge produsert av Feudi di San Marzano fra området Taranto i Puglia-regionen. Vinen har ingen lagring på eikefat, men modner to måneder på flaske før lansering. Vinmaker er Filippo Baccalaro.

Dette er en kraftig vin med intens aroma av kirsebær, skogsbær og krydder som passer til rød kjøtt, lam, vilt og ost. Vinen har anbefalt serveringstemperatur på 16-17 grader, og den kan lagres i opp til tre år.

Druetyper: 50 prosent Primitivo og 50 prosent Merlot

Alkohol: 14 prosent

Veil. pris Horeca: 87 kroner

Webside: www.cantinesanmarzano.it

"
Powered by Labrador CMS