AllesverlorenVinmakerDanieMalan
AllesverlorenVinmakerDanieMalan

Allesverloren med Bag-in-Box

Nå kan du som elsker vinene fra Allesverloren også få dråpene på kartong. Det var imidlertid en tidkrevende prosess å overbevise Allesverlorens eier og vinmaker, Danie Malan, om at dette var en god idé. Men nå er i alle fall Danie’s Backyard Blend 2009 en ny vin på kartonmarkedet her til lands.

Publisert

Vinmaker Danie Malan hos Allesverloren har utviklet en boksvin kun for det norske markedet.

- Når Danie Malan, med sin autoritære væremåte og på sitt vanlige meget tydelige vis for noen år siden kommuniserte til oss at ”Danie Malan skal ikke på kartong!”, trodde vi at det vi i dag kan tilby det norske folk var umulig å oppnå, sier Geir Eikeland i Excellars, som importerer Allesverlorens viner til Norge.

Danie’s Backyard Blend 2008.

- Men etter intense diskusjoner i flere år hvor vi stod fast på vårt (”Nordmenn ønsker kvalitetsvin på Bag-in-Box”) klarte vi endelig å overbevise Danie om å tappe sine dyrebare dråper på kartong, sier han.

Kun i Norge

Foreløpig er det kun norske vinelskere som får glede av dette. Danie lager ikke store mengder vin, og alle vinene er produsert av druer som er dyrket på hans egen vingård. Danie er sterkt knyttet til sitt terroir, som han mener at har æren for suksessen han har oppnådd med vinene sine, og han har en svært sterk overbevisning om at han skal overlevere arven han selv har fått av sin far til sine barn med ære og stolthet.

Beslutningen om å helle deler av arven sin på kartong og sende den til Norge var med andre ord ikke mindre enn en revolusjonerende beslutning for denne robuste, stae og utpreget ærekjære mannen.

Tinta Barocca og Shiraz

- Norske vinelskere kan nå glede seg over å få tilgang til Danie’s Backyard Blend, hvor Danie Malan har kombinert de to mest populære druesortene sine, Tinta Barocca og Shiraz, til en strålende vin som vi er overbeviste om at kommer til å bli et kjært og etterlengtet tilskudd til det norske vinkartongmarkedet, sier Eikeland.

Vinmarkene til produsenten Allesverloren.

Druene som brukes i Danie’s Backyard Blend kommer fra druestokker som er opptil femti år gamle, og alle druene er plukket for hånd og deretter gjæret i åpne tanker.

Vinen har en mørk rød farge, dufter av plommer og svisker og har en fyldig og fruktig smak. Vinen passer til det meste av rødt kjøtt, men er også et svært godt følge til smakfulle kylling- og kalkunretter. Vinen har en tydelig tanninstruktur, men den er likevel så preget av moden – men syrerik – frukt at den fint kan drikkes på egen hånd.

Ingen vanlig vinmaker

Danie Malan lager verken roséviner, lette, fruktige viner eller viner du drikker i solveggen. Danies viner er som ham selv – de setter spor. Både Danie og vinene hans har en betydelig kropp og en intensitet og livsgnist det er umulig å forholde seg likegyldig til etter å ha møtt dem, heter det i en pressemelding.

Saken fortsetter under bildet

Danie Malan er ikke bare en vanlig vinmaker, men også en sterk drivkraft bak Sør-Afrikas ambisjon om å havne i teten av verdens vinproduserende land. Danie Malan er en sann forsvarer av det gode liv, den frie tanke og kompromissløs ærlighet, og en ildsjel som med sine viner ønsker å vise verden at ”den gode smak” alltid seirer.

Danie eier og driver Allesverloren med en energi som er få forunt. Eiendommen ligger i Kasteelberg nær Riebeeck West i vinområdet kjent som Swartland. Gården har aner helt tilbake til 1704, og vinproduksjonen her kan dateres tilbake til slutten av 1800-tallet.

Danie Malan er femte generasjon på gården, og han er i full gang med å forberede sjette generasjon på å overta arven og byrden det er å produsere vin som skal forsvare familiens ære og stolthet, i tillegg til visjonen om å vise verden hvilket skattkammer Sør-Afrika er når det gjelder produksjon av førsteklasses vin. Danie jobber kontinuerlig for å øke kvaliteten på de anerkjente vinene sine, og Allesverloren er derfor den eneste eiendommen i Swartland som blir stadig mer berømt for sine fortreffelige rødviner.

I 1998 vant Danie den prestisjetunge prisen ”Diners Club Winemaker of the Year” for sin signaturvin Allesverloren Shiraz 1996.

Viner som gjør inntrykk

Sør-Afrika er ikke den nye verden, men en egen verden hvor det samles kunnskap fra alle verdenshjørner. Hit kommer både franskmenn, italienere, tyskere, australiere og chilenere – alle med mål om å produsere den ultimate vinen.

Det fantes vinproduksjon i Sør-Afrika da vinmarkene rundt de i dag så berømte slottene i Bordeaux fortsatt bare var beiteland for sauer. I Sør-Afrika er det ikke, som i den nye verden, snakk om å lage gode kopier, men om å lage unik, terroirbasert vin som gjør varig inntrykk på menneskene som drikker den.

Vin på kartong – ikke bare praktisk

I sitt sortiment har Excellars en rekke økologiske viner og ikke minst en god del av Norges mestselgende kartongviner. Det er lenge siden nordmenn innså at kartong ikke bare er praktisk emballasje, men også en kvalitetsforpakning til vin.

Dagens sterke – og rettmessige – miljøfokus gjør det dessuten enda viktigere å støtte oppunder emballasje med et minst mulig økologisk fotavtrykk. Flere undersøkelser viser at CO2-utslippet ved produksjon og transport av en treliters kartongvin er minst femti prosent lavere enn ved det tilsvarende for fire glassflasker.

Danie’s Backyard Blend 2009

Land/region: Sør-Afrika/ Riebeeck Valley, Swartland

Produsent:Allesverloren

Druer: Tinta Barocca (60 %) og Shiraz (40 %)

Alkohol: 13,5 %

Pris: 390 kroner (Vinmonopolet)

Webside norsk importør:www.excellars.no

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS