DansukkerJordbærblomst

Bak, sylt og lag saft i sommer

Leskende mocktails, vakre bakverk og syltetøy laget av sommerbær på nybakte boller. Sommeren er den perfekte tiden for å bake, sylte og lage saft. Den er høydepunktet på året når du vil ha fersk frukt og bær av høyeste kvalitet til baking, sylting og safting.

Publisert

Syltesukker og Muscovadorrørsukker er noen av Dansukkers produkter som gjør det lettere å ta vare på sommerens frukt og bær.

Under får dere noen gode forslag til oppskrifter. Start dagen med hjemmelaget syltetøy og nybakte boller. I stedet for å bake den vanlige rullekaken kan du lage innbydende, fristende og gode bringebærboller eller sommerwhoopies til måltidet. By gjestene på en svalende mocktail før middagen og avslutt med søte jordbærblomster, heter det i en pressemelding fra Dansukker.

For mer inspirasjon, oppskrifter og nyheter, les mer her

Oppskrifter

Jordbærblomster 8 stk.

"

Kake:

3 egg

2 dl Dansukker Sukker

2 dl hvetemel

1 ½ ts bakepulver

2 ss kokende vann

Krem:

200 g Philadelphiaost eller kremost naturell

½ dl Dansukker Melis

2 ss Dansukker Vaniljesukker Fairtrade

Syltetøy:

100 g jordbær eller andre bær i små biter

1 dl Dansukker Syltesukker

Pynt:

marengs

jordbær

bringebær

Fremgangsmåte: Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland hvetemel og bakepulver, og vend inn i eggedosisen sammen med vannet. Ha deigen i langpanne med bakepapir. Stek midt i ovnen ved 250 grader i ca. 5 minutter. Hvelv deigen på sukret papir. Trykk ut 24 runde kaker ved hjelp av et glass. Bland sammen ingrediensene til kremen. Bre krem på 8 av kakene. Bland syltesukker og jordbær i en kjele og kok i 3 minutter. Avkjøl. Bre syltetøy på 8 av kakene. Legg sammen kaker i tre lag; kaken med krem nederst, med syltetøy i midten og kaken uten noe fyll på toppen. Bre krem rundt kantene på kakene og rull dem i knust marengs. Legg dem på et fat. Skjær jordbærskiver og legg dem som en blomst oppå hver kake. Sett et bringebær midt på blomsten.

Bringebærruller med bær ca. 12 stk.

Kake:

3 egg

2 dl Dansukker Brun Farin

2 dl hvetemel

2 ss Dansukker Vaniljesukker Fairtrade

1 ½ ts bakepulver

2 ss kokende vann

Fyll:

5 dl kremfløte

150 g bringebær

400 g hvit sjokolade

2 ss Dansukker Lys Sirup

Pynt:

3 dl kremfløte

valgfrie bær

mynteblader

Fremgangsmåte: Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland siktet hvetemel, vaniljesukker og bakepulver og vend det inn i eggedosisen sammen med vannet. Bre røren ut på bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i ovnen ved 250 grader i ca. 5 minutter. Hvelv den på sukret papir. Skjær remser av kaken og rull sammen til ruller som settes på et fat eller brikke. Knyt et vakkert snøre rundt kaken så den holdes sammen.

Sommerwhoppies ca. 50 stk.

100 g romtemperert smør eller margarin

1 ½ dl Dansukker Sukker

4 dl hvetemel

2 ss Dansukker Vaniljesukker Fairtrade

2 ts bakepulver

½ ts salt

1 egg

1 dl crème fraiche 35 %

Fyll:

60 g romtemperert smør

3 dl Dansukker Melis

150 g Philadelphiaost eller kremost naturell

75 g bær, for eksempel bringebær eller blåbær

Fremgangsmåte: Rør smør og sukker mykt og lett. Tilsett de tørre ingrediensene. Rør i egg og crème fraiche og rør til deigen er glatt og jevn. Ha deigen i en sprøytepose og sprøyt den ut i kaker på størrelse med en 20 kronemynt, på en stekeplate med bakepapir. Har du ikke sprøytepose, kan du bruke to teskjeer og legg deigen på med dem. Stek dem midt i ovnen på 175 grader i ca. 8 minutter. Pass på at kakene ikke svir seg i kantene. Avkjøl på rist. Bland sammen ingrediensene til fyllet og fordel dette på halvparten av kakene. Legg resten av kakene oppå fyllet. Kakene bør spises nylagde. Vaniljesukkeret i kakene kan erstattes av 1 ts malt kanel eller 1 ts kardemomme eller 2 ss kakao eller 75 g revet mandelmasse eller 1-2 ts revet sitron- eller limeskall eller 50 g finhakket sjokolade. Bærfyllet kan erstattes av sjokoladefyll. Bytt ut bærene med ¾ dl sjokoladepålegg med nøtter, for eksempel nugatti, 2 ss likør for eksempel Xante pærecognac og 3 ss kakao.

Stikkelsbær, kiwi og druemarmelade ca. 1 ½ liter

350 g grønne stikkelsbær

350 g kiwi

350 g grønne druer

2 dl vann

1 kanelstang

500 g Dansukker Syltesukker

saft og revet skall av en lime

Fremgangsmåte: Skyll og rens stikkelsbærene, og skjær dem i biter. Skrell og skjær kiwi i små biter. Skyll, del i to og fjern frø fra druene. Bland bær, frukt, vann og kanelstang i en kjele og la det trekke på svak varme under lokk i 10 minutter. Tilsett syltesukker, limesaft og limeskall og kok under omrøring i 3-4 minutter. Skum av nøye. Hell marmeladen på varme og grundig rengjorte glass. Lukk igjen. Oppbevares mørkt og kjølig.

Leskende melonslush 6-8 glass

1 vannmelon på ca. 2 kg

knuste isbiter

saft av 2 lime

1 dl Dansukker Lys Sirup

½ - ¾ dl Dansukker Strøsukker

mineralvann

Fremgangsmåte: Skrell og rens melonen. Bland melon, limesaft, sirup og sukker. Fordel i fire glass fylt med isbiter. Spe med mineralvann

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på Horeca i dag.

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

.

"
Powered by Labrador CMS