Espresso fra Friele

Barista Espresso fra Friele

I fjor lanserte Kaffehuset Friele en ny serie med hele bønner, Friele Barista. I mai utvides sortimentet med Barista Espresso. Friele Barista Espresso er laget av arabicabønnene fra Brasil og Sentral-Amerika. Bønnene brennes mørkt for å dempe syrligheten noe og fremheve de unike aromaene av sjokolade, nøtter og lakris.

Publisert

Frieles råkaffeinnkjøper Bernt Tveitsme og produktsjef Torunn Martin smaker på Friele Barista Espresso.

Dette gir en espresso med fruktig bitterhet, balansert med middels sødme som ender i en fyldig munnfølelse, heter det i en pressemelding fra Friele.

Smak i sentrum

- Smak og aroma er i sentrum i kaffeproduksjon, akkurat som med vin, sier produktsjef Torunn Martin.

– I Barista-serien har vi fremhevet de tre smakskomponentene som kjennetegner hver sort. Det er fylde, syrlighet og brennegrad. I espressoverden finnes det mange begrep for å beskrive brennegraden. Den kan for eksempel være at den er fransk- eller italienskbrent, lys eller mørk. Vi ønsker å gjøre det så enkelt som mulig og har derfor laget et eget ”hjul” for å illustrere hvor mørkbrent espressokaffen er.

Nordmenn vil bli Barista i eget hjem

Salget av de øvrige variantene i Barista serien viser en god utvikling og har økt med 25 % siden september i fjor.

- Vi synes det var helt naturlig at serien skulle ha en utsøkt espresso variant. Nordmenn er blitt mer bevisst hvilken kaffe de drikker og ønsker mer variasjon av kaffe til hverdag og fest. Kontinentale kaffevaner som espresso er blitt mer vanlig i de norske hjem og det siste året har salget av malt og hel espresso vokst med nesten 30 prosent ut av dagligvarehandelen, uttaler Martin.

Vinner av Retailprisen 2010

Tanken bak designet på Friele Barista serien, er å få frem den unike smak for hver kaffesort, som skyldes ulike vekst- og klimavilkår i hvert opphavsland. Samt at ordet Barista skal stimulere til håndverket ved tilberedning.

Designbyrået Reaktor har utviklet emballasjen for serien og fikk nylig bronse i Retailprisen for pakningsdesign for Friele Barista.

Bli kjent med kaffefarmen

Friele Barista Espresso er hele bønner fra Utz-sertifiserte kaffefarmer.

- Forbruker kan da spore kaffen tilbake til kaffefarmene som har dyrket kaffen og lære om forholdene på denne kaffefarmen, sier produktsjef Torunn Martin. – Med Friele Barista Espresso får du vite hvor den er dyrket og hvordan den er brent. Vi mener det vil gi deg en helhetlig smaksopplevelse som vekker din indre Barista.

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS