BerensUltimoItalia5

Berens treffer blink med Ultimo

Christer Berens lanserer i samarbeid med vinmaker Filippo Baccalaro en ny glirende rødvin på det norske markedet. Christer Berens Ultimo di Primavola ble lansert i helga, nærmere bestemt lørdag 14. januar, og har fått gode kritikker fra anmelderne. Det forstår vi godt!

Publisert

Christer Berens lanserte Ultimo i helga. En meget bra vin (Foto: Morten Holt)

Berens og Bacalaro er begge begeistret for druer fra det sydlige Italia, Puglia og Sicilia. Hva om de blandet sine to favorittdruer, Primitivo og Nero d’Avola, og lagde den ultimate vinen?

De fant ut at de druesortene kunne utfylle hverandre på en perfekt måte. Mange års studier av vindruetyper, jordsmonn, smaker, særpreg og jakten på drueblandingen førte til at de mente dette måtte bli en smaksfest i munnen, og de lot ikke sjansen gå fra seg.

Pøbelaktig og frøkenaktig

Nå er resultatet klart for markedet, og Berens er ikke redd for at vinen skal drukne i nyhetsflommen på Vinmonopolet.

– Denne vinen er så spesiell og gir så mye for pengene at den ikke kan igonoreres. Det er jo også første gang at polet kan tilby en vin med denne spesielle blandingen – med en liten ”pøbelaktig” drue fra Sicilia og en frøkenaktig drue fra Puglia. Jeg er oppriktig stolt av denne nyskapningen, sier Berens i en pressemelding.

Christer Berens Ultimo di Primavola

Smaksnotat: Dyp mørkerød med en aning fiolett rand og kompakt kjerne. Tiltalende duft som av krydret blåplomme, modne bjørnebær og svisker. Lett fatpreg. Duftinntrykket forsterkes positivt i munnen sammen med sødmefull frukt i god balanse. Primitivo og Nero d’ avola. Meget tiltalende vin om den nytes for seg selv og til smaksrike retter av lammekjøtt. Verdt pengene og vel så det!

Land/region: Italia/Puglia-Sicilia

Produsent: Cantine Cellaro på Sicilia/Christer Berens

Druer: Primitivo (50 %), Nero d’Avola (50 %)

Alkohol: 13 %

Serveringstemperatur: 17-18 grader

Pris: 130 kroner (Vinmonopolet)

Webside norsk importør:www.stenblom.no

Les mer på Vinofil.no

-------

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

"

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS