Colori d Italia Corvina1
Colori d Italia Corvina1

Italiensk sjarm i norske polhyller

Denne vinteren lanserer vinhuset Pasqua sitt mest nyskapende vinkonsept hittil. Den norske vinimportøren Bibendum har fått frie tøyler til å utvikle både innhold og design. Resultatet er rødvinen Colori d’Italia, en hyllest til den italienske livsstilen. Vinen er kun tilgjengelig på det norske markedet.

Publisert

Colori d`Italia Corvina 2009.

Colori d’Italia betyr Italias farger, og det er nettopp italienernes fargerike, lidenskapelige og bekymringsløse livsstil som er inspirasjonen bak denne vinen.

Vinprodusenten, Pasqua, har for aller første gang gitt en av sine samarbeidspartnere fritt spillerom i utviklingen av et vinkonsept. Det dristige norsk-italiensk samarbeidsprosjektet har resultert i en 3-liters bag-in-box, inspirert av Italias fargerike gatebilde.

Et puslespill av farger og smaker

Italias regioner er kjent for å være både særegne og sammensveiset. Alle har sin egen unike vri på lokale retter og råvarer som pasta, olivenolje, ost, grønnsaker – og selvfølgelig vin.

– Italia er et fantastisk puslespill av farger og smaker. Med Colori d’Italia Corvina vil vi vise det fargerike Italia, og samtidig gi nordmenn en smakebit av deres unike vinkultur, sier Bente Smestad Indrevær, initiativtaker hos vinimportøren Bibendum.

Familieselskapet Pasqua

Familien Pasqua, fra Veneto-regionen i Italia, er kjent som en av landets ledende vinprodusenter. Familieselskapets historie går tre generasjoner tilbake i tid, og videreføres i dag av de tre brødrene Carlo, Umberto og Giorgio Pasqua.

I likhet med andre italienske vinprodusenter benyttet familien seg av den lille, tradisjonsrike trehjulede lastebilen til å transportere sine viner til lokale kunder i Verona på 70-tallet. Kjøretøyet har derfor fått en naturlig plass i designet til Colori d’Italia Corvina.

Passer norske ganer

Vinhuset er spent på nordmenns mottakelse av det nye vinkonseptet, og håper at den italienske sjarmen vil spre seg i norske polhyller gjennom vinteren.

– Vi har stor tro på det kreative konseptet utviklet for norske vinelskere i samarbeid med Bibendum. Vi håper at nordmenn vil like både vinen og designet like mye som vi gjør!”, sier Carlo Pasqua, eier av vinhuset Pasqua.

Urtypisk italiensk med norsk vri

Colori d’Italia Corvina er laget på druen Corvina, en lokal druetype som i all hovedsak kun dyrkes i Veneto-området nord i Italia. Samtidig som utgangspunktet er urtypisk italiensk, er vinen laget med norske smaksløker i tankene. Vinen er derfor fruktig og har behagelig fylde, slik vi nordmenn liker den. Den har dyp, rød farge, og ren aroma og smak av kirsebær, plommer og mandelkjerner.

Colori d’Italia Corvina kan nytes både til kjøtt- og fiskeretter, men er også et godt selskap i seg selv.

Colori d’Italia Corvina 2009

Land/distrikt: Italia/Veneto

Produsent: Pasqua

Druer: Corvina (100 %)

Alkohol: 12,5 %

Pris: 340 kroner (Vinmonopolet)

Webside:www.bibendum.no

"
Powered by Labrador CMS