MasJaneilVinmarker2

Jakten på den perfekte vin

Les Hauts de Janeil er et resultat av jakten på den perfekte vin, skriver den norske importøren Excellars i en pressemelding. Excellars lanserer den franske vinen Les Hauts de Janeil, som betyr ”Janeils høyder”. Vinen blir laget på den varme og vindfulle vingården Mas Janeil, som ligger i appellasjonen Maury i Pyreneene.

Publisert

Vinen blir laget på den varme og vindfulle vingården Mas Janeil, som ligger i appellasjonen Maury i Pyreneene.

Dette er en av den franske vinprodusenten François Lurtons nøye utvalgte gårder i jakten på det perfekte jordsmonn og klima, heter det i en pressemelding.

Lurton ble bergtatt av Mas Janeil første gang han så den. Vingården ligger i Roussillon-regionen i Frankrike, nær byene Perpignan og Narbonne, der vinden og varmen fra Middelhavet gjør det mulig å oppnå en svært høy modningsgrad.

Konsentrert vin

Det har gjort Les Hauts de Janeil til en rund, rik og konsentrert vin med smak av mørke bær som moreller og bjørnebær, samt et hint av hvit pepper. Vinen er laget på 80 prosent Syrah og 20 prosent Grenache, og druene høstes om natten eller tidlig om morgenen.

Det at en vingård er utvalgt av François Lurton er et sikkert tegn på kvalitet – François er nemlig ingen lettvekter i fransk vinbransje. Han ble født inn i en av de største vinproduserende familiene i Bordeaux, og fikk interessen og talentet for å lage vin inn med morsmelken. Det ble tidlig klart at François hadde en spesiell teft for å finne riktig jordsmonn til nye viner, og da han gikk inn i familiegeskjeften i 1985 brukte han sine evner på dette området til å skape helt nye viner. På ti år ble omsetningen firedoblet.

- Hemmeligheten bak suksessen vår er at vi velger ut de beste eiendommene, og derfra utvikler vinene til deres fulle aromatiske potensial, forteller François Lurton.

Ute etter den perfekte smaken

Lurton har reist rundt i hele verden og nøye valgt ut vingårder med det formål å produsere helt bestemte viner med akkurat den smaken han er ute etter. Både gårdene i Colchagua i Chile, Rueda i Spania, Duoro i Portugal, Uco-dalen i Argentina og Chateau des Erles, Domaine de l’Herre og Domain des Salices, Les Fumées Blanches og Mas Janeil i Frankrike har blitt utvalgt i François’ jakt på den perfekte vin.

Les Hauts de Janeil Syrah Grenache 2010.

Han er selv svært involvert i dyrkingen på vingårdene sine. Han har også et sterkt engasjement for ren jord og ren vin, noe han har bevist gjennom oppstarten av Frankrikes første økologiske vinmerke, Tera Sana.

Værmessig tøft 2010

Værmessig var 2010 et tøft år på Mas Janeil. I april kom det mye regn og til og med snø, og høsten var også regnfylt. Dette gir imidlertid svært fruktig og frisk vin, og 2010-årgangen av Les Hauts de Janeil har derfor blitt en årgang av høy kvalitet.

Vinen passer til kylling, rustikke kjøttretter, pizza og pastaretter, og har en anbefalt serveringstemperatur på 16-18 grader.

Les Hauts de Janeil Syrah Grenache 2010

Land/distrikt: Frankrike/ Languedoc-Roussillon

Produsent: François Lurton

Druer: Syrah (80 %) og Grenache (20 %)

Alkohol: 13,5 %

Pris: 100 kroner (Vinmonopolet)

Webside norsk importør: www.excellars.no

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS