HvalerØL3FørsteReis

Lanserer nytt Hvaler-øl

Nå lanseres det nye Hvaler-ølet. Restaurant Første Reis på Skjærhalden har fått eksklusiv rett til å skjenke dette ølet fra Kofoedbryggeriet på Kirkøy.

Publisert

Fredrik Eriksen og Toril Sørensen fra Restaurant Første Reis og bryggerimester Tom Kofoed fra Kofoedbryggeriet (t.h.) med det nye Hvaler-ølet.

– Det blir et bayerinspirert øl som serveres på Første Reis. Dette er et litt mørkere øl enn pils og har mer restsødme, ettersom vi bruker mer malt til denne øltypen, forteller bryggerimester Tom Kofoed fra Kofoedbryggeriet.

Ølet lanseres på Herrenes Aften førstkommende lørdag, 25. februar, og innehaver Toril Sørensen på Første Reis sier at samarbeidet med bryggeriet er veldig inspirerende.

Lokalpatriotisme og matkultur

Nå lanseres Hvaler-øl.

– Dette er lokalpatrotisme og matkultur i skjønn forening. Kjøkkenet jobber nå tett med bryggeriet for å bruke øl på nye måter i rettene våre. På lanseringskvelden vil gjestene blant annet få smake hjorteskank i ølsirup og ølfromasj, forteller Sørensen.

Ølkunnskap

Lanseringskvelden blir det søkelys på øl og ølkunnskap, og Sørensen sier det ikke er tilfeldig at øl-slippet er lagt til Herrenes Aften.

– Mannfolk og øl står som regel godt til hverandre. Denne kvelden blir det servert Kofoedøl til flere av rettene, og bryggerimesteren vil være til stede og fortelle litt om øltyper og brygging. Han vil være åpen for spørsmål og kommentarer, forteller Sørensen og legger til at det fremdeles er noen ledige plasser.

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS