BraastadNycognac

Ny eksklusiv cognac fra Braastad

Den fransk-norske Braastadfamilien driver et av de få familieeide cognachusene som fortsatt eksisterer. Nå utvikler familien en ny serie cognac under betegnelsen Braastad XO Dedicated. Det aller første opplaget har Braastad valgt å tilegne Den Norske Opera og Ballett.

Publisert

Braastad XO Dedicated.

I serien vil Braastad hvert år å dedisere et begrenset, eksklusivt opplag til noe, eller noen, som inspirerer Master Blender Richard Braastad og resten av familien.

Master Blender, Richard Braastad sier:

– Braastad XO Dedicated er en ny serie Braastad cognac som jeg utvikler i begrenset opplag hvert år for å ære mine norske røtter og inspirasjonskilder. Den første utgivelsen ønsker jeg å tilegne Operaen i Oslo. Jeg beundrer dette imponerende landemerket som ble tegnet av det norske arkitektkontoret Snøhetta og var ferdigstilt i 2008. Den Norske Opera & Ballett ble grunnlagt i 1957. Inspirert av dette bestemte jeg meg for å lage en blend med elementer fra nettopp 1957. Jeg toppet det med noen dråper cognac fra 2003 – året man tok det første spadetaket til det nye operahuset. Resultatet er en cognac med myk tekstur og lang ettersmak. Den har en fruktig smak og nydelig karakter av eik, sofistikert og elegant, akkurat som de storslagne opptredenene på Den Norske Opera.

Fra Gjøvik

Braastad XO Dedicated er basert på Braastad-familiens sterke bånd til Norge. Familien Braastad er opprinnelig fra Gjøvik og cognacfirmaet drives i dag av tredje generasjon Braastad i Cognac i Frankrike.

Alle barnebarna til grunnlegger Sverre Braastad har tilbrakt sine sommerferier på Gjøvik, så tilknytningen til Norge er sterk. Richard Braastad er familiens Master Blender. Richard har lyst til å gjøre noe nytt for denne generasjonens cognacnytere og samtidig ære det i Norge som inspirerer ham mest. Richard er opptatt av kunst og arkitektur og var svært imponert over Den Norske Opera.

Braastad XO Dedicated produseres i et begrenset opplag. Cognacen er i salg i Vinmonopolets bestillingsutvalg fra lørdag 5. november 2011.

Les mer på www.braastad.com

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS