VintilmatBOK

Ny vinbok: Vin til mat

Gode smaksopplevelser handler om å forstå grunnsmaker i mat og vin. Jo mer du smaker, desto mer venner du deg til å kjenne grunnsmakene. Oppslagsverket er en veiviser i vinens og matens verden, en nøkkel som du kan ha glede av i lang tid. Forfatter er Magne Lystrup.

Publisert

Her kreves det minimalt med forhåndskunnskaper når du skal finne vin til mat (og mat til vin) på leting etter gode smaksopplevelser.

Vin til mat

- hjelper deg med å finne gode kombinasjoner av mat og vin gjennom måltidet

- gjennomgår forretter, hovedretter, oster og desserter

- gir smaksvurderinger og vinanbefalinger til maten

- gir anbefalinger knyttet til viner

- gir også mulighet til fordypning av emnet (del 2)

Første del

Den første delen av boka er tabeller til bruk i planleggingen av måltidet. Vin til mat omtaler i alt 400 retter fra de ulike matgruppene. Rettene i hver gruppe er sortert alfabetisk.

Forretter og småretter er samlet i én gruppe. Hovedretter er delt inn i gruppene fisk, skalldyr, fugl, kalv, okse, svin, lam, vilt og asiatisk mat. Oster er delt inn i fastoster, kittmodne oster, blåmuggoster, hvite geitoster, hvitmuggoster og ferskoster. Desserter er delt inn i frukt- og bærdesserter og andre desserter. I tillegg er det en egen osteguide, vinguide, saus- og tilbehørsguide, aromaguide og temperaturguide.

Andre del

Del 2 har litt om grunnsmaker, lagring, lufting, vinglass, vinfeil og vintemperatur.

Vin til mat

Forfatter: Magne Lystrup

Forlag: Yrkeslitteratur

Pris: 348 kroner

Pressemelding

Powered by Labrador CMS