Giol Spumante Prosecco
Giol Spumante Prosecco

Økologisk og boblende

Giol Prosecco Spumante Spago er laget av det som regnes som det aller eldste vinhuset i Italia, Azienda Agricola Giol. Den boblende økologiske vinen har en lys, blek hvitfarge.

Publisert

Giol Prosecco Spumante Spago.

Vinhuset Azienda Agricola Giol skal ha aner helt tilbake til 1427, noe som også står skrevet på flasken, og vinhuset er dermed det eldst dokumenterte i Italia.

Druene i Giol dyrkes på historiske steder som La Bicana, Il Bassonet og Le Gerette. Eiendommen består av 25 hektar, som er dyrket etter organiske metoder. Vinhuset var også blant de første som ble sertifisert i 1993, og har derfor lang erfaring med økologisk drift.

Om vinen

Nesen er frisk og tiltalende med distinkt sitrus og lime preg, gule epler og noe florale toner. Anslaget er friskt og fruktig med preg av lime, sitron, gule epler, melne epler og noe gule plommer samt noe våt stein.

En crispy musserende med mellomstore bobler, lav/ingen sødme og medium syre. Vinen har god balanse og medium til lang finish. Økologisk produksjon i et moderne anlegg med bruk av temperaturkontrollerte ståltanker.

Den passer utmerket som aperitiff, til kos og enkel mat som reker og tapas.

Giol Prosecco Spumante Spago

Land/distrikt: Italia/Veneto

Produsent:Azienda Agricola Giol

Pris: 110 kroner

Les mer på Eurowine.no

"
Powered by Labrador CMS