Morten Robberstad Lervig Aktiebryggeri1
Morten Robberstad Lervig Aktiebryggeri1

Øl på sardinvis

Lervig Aktiebryggeri i Hillevåg ble startet i 2003, som et resultat av at Ringnes valgte å legge ned Tou bryggeri. Lervig hadde med andre ord ingen egen historie. Men byen og bydelen hadde, en stolt historie i form av hermetikkindustri og storstilt eksport av sardiner. Det valgte Lervig å gripe fatt i.

Publisert

Daglig leder Morten Robberstad i Lervig Aktiebryggeri med ølmerkene Lucky Jack og White Dog fra Lervig Aktiebryggeri.

Sardinboksenes etiketter, på folkemunne kalt “iddiser”, var både grafisk kunst og samleobjekter, med sitt spesielle formspråk og egenart. Her lå kimen til det som i dag er ølmerkene Lucky Jack og White Dog – henholdsvis american pale ale og belgisk hveteøl, begge brygget hos Lervig.

– Vi har tatt utgangspunktet i gamle iddiser og latt den grafiske designen herfra få lov å prege etikettene på flaskene. Det har resultert i et særpreg som virkelig har historisk sus, og som samtidig uttrykker den kvaliteten og lokale stoltheten som vi ønsker skal være knyttet til produktene, forteller daglig leder Morten Robberstad i Lervig Aktiebryggeri.

Lucky Jack og White Dog, produkter fra Lervig Aktiebryggeri.

Nye produkter på gang

- Lucky Jack og White Dog. Kommer det flere nyheter?

– Ja. Mike Murphy, vår nye bryggerimester, har ikke planer om å stoppe her. Flere nye, spennende produkter vil dukke opp etter hvert, både med og uten iddis-inspirert design, sier Robberstad.

Lervig Aktiebryggeri

Lervig Aktiebryggeri er et lokalt Stavanger-bryggeri, stiftet i 2003.

Bryggeriet produserer diverse pilsnertyper og har de siste årene vunnet en rekke priser for sitt øl – bl.a. beste sommerøl (VG 2008) og beste lyse øl (Apéritif 2008).

Bryggeriet eies i hovedsak av patrioter som syns det er viktig at en by som Stavanger skal ha sitt eget, lokale bryggeri.

I det siste nummeret av magasinutgaven av Horeca (nummer 7 2010), er det hele 27 sider om øl.

Bli abonnent her

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"
Powered by Labrador CMS