FRISK EUCALYPTUS
FRISK EUCALYPTUS

Ønsker frisk pust til jul

Ingen andre steder i verden spises det flere Frisk-pastiller per innbygger enn i Norge. På fem år har salget av den lille pastillen økt med solide 96,6 prosent. Og rundt juletider øker pastillforbruket aller mest. – Vi ser en klar økning i salget av Frisk rundt november og desember. Jeg tror ikke det er tilfeldig at det er samtidig med at mange nordmenn gjør seg klare for julebordsesongen og julefeiring, sier Kåre Fjelstad i hos distributøren Valora Trade Norway.

Publisert

- Frisk-pastillene er små, eskene er praktiske og de gir trygghet når man skal snakke med mennesker og kollegaer man kanskje ikke møter så ofte, sier produktansvarlig Kåre Fjelstad hos distributøren Valora Trade Norway.

Verdensmestere i Frisk

Det er bare i Japan det selges flere Frisk-esker enn i Norge. Men fordelt på innbyggere er det likevel ingen som slår oss nordmenn. Når klokken passerer tolv på nyttårsaften har vi spist rundt 2,5 millioner esker, eller 100,8 millioner enkeltpastiller, i året som har gått.

Det betyr også at det er solgt 700 000 flere Frisk-esker i år sammenlignet med 2004.

Julebordene - der vi inntar kaffe, cognac og akevitt, sm ikke akkurat bidrar til bedre ånde, fører til økt salg av pastiller for bedre munnhygiene.

– Utviklingen fra vårparten og frem til i dag viser en svært positiv utvikling for Frisk-pastillene. Vi tror den positive utviklingen kommer til å fortsette og at vi vil sette ny salgsrekord for Frisk neste år. Frisk er godt etablert i markedet, undersøkelser vi har gjort viser at kjennskapen blir stadig bedre, og det skjer mye spennende på produktutviklingssiden, sier Fjelstad, og trekker frem det siste tilskuddet i serien – Frisk Eucalyptus Tins – der både formen på pastillene, den nye smaken og innpakningen er rettet mot en yngre målgruppe.

Frisk pust gir trygghet

Men selv om pastillene fornyes, er det fortsatt ønsket om frisk pust som er hovedårsaken til at Frisk-salget øker. En av dem som foretrekker å suge på mikropastillene i løpet av arbeidsdagen er lærer Alethe Figenschou Pira ved Svenstuen barneskole.

– De er gode, men de gir også en trygghet for meg som jobber tett på mennesker hele dagen. Jeg husker selv hvor ubehagelig det kunne være å ha en lærer med dårlig ånde. For å forebygge unngår jeg for eksempel å bruke mye hvitløk på hverdagene, i tillegg til at jeg alltid har en pakke med pastiller på lærerrommet. For en lærer tar det seg svært dårlig ut å tygge tyggis i timene, sier Alethe Figenshou Pira.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS