Rittsteuer Brut Primus
Rittsteuer Brut Primus

Primus musserende fra Østerrike

Vitaca Norge lanserer nok en musserende fra Østerrike i mai: Rittsteuer, Brut, også kalt Primus. Det er en frisk og lett musserende hvitvin laget på 100 prosent Welschriesling.

Publisert

Vitaca Norge lanserer nok en musserende fra Østerrike i mai: Rittsteuer, Brut, også kalt Primus.

– Dette er en vin for uteserveringen, som aperitiff, lett fingermat og jordbær. Vinen er på vei inn til enkelte restauranter i Oslo, opplyser Carl Jørgen Lie i Vitaca Norge.

Beskrivelse

Vinen har en lys sitrongul farge, bouquet av epler og williamspærer, smak av sitrus og gress. Den er lett musserende.

Egner seg som aperitiff, til brunsj og til lette sommerlunsjer, lett fingermat, jordbær. Anbefalt serveringstemperatur er fem til åtte grader.

Om produsenten

Vingården Kirchberghof har vært drevet av familien Rittsteuer gjennom generasjoner. Gården ligger i Jois, en liten landsby ved innsjøen Neusiedl i Burgenland sørøst i Østerrike.

Klimaet i Leithafjellene kombinert med mikroklimaet ved Neusiedlsjøen, gir viner med spennende egenskaper. Jordsmonnet spenner fra fjellgrunn til leirholdig jord.

Rittsteuer, Brut (Primus)

Produsent: Kirchberghof

Land/distrikt: Burgenland/Østerrike.

Druer: 100 % Welschriesling (økologisk)

Produksjonsmetode: Produsert etter ”Methode traditionelle” – som for champagne. Gjæret ett år på flasken. Druene høstes for hånd og lagres i kasser. Presses meget varsomt, noe som gir en delikat frisk og lett.

Pris: 160 kroner (Vinmonopolet)

"
Powered by Labrador CMS