Thandi Chardonnay Chenin Blanc nett
Thandi Chardonnay Chenin Blanc nett

Rettferdig vin med kjærlighet

Siden Thandi ble grunnlagt i Elgin i 1995 har vinhuset blitt synonymt med høyt premierte viner, rettferdig handel og "Black Empowerment Project", et pågående prosjekt for å styrke de svartes stilling i samfunnet. Thandi ble lansert på det norske markedet i 2007, med en Chardonnay og en Cabernet Sauvignon Merlot. Nå kan du også få Thandi Chardonnay Chenin Blanc på Vinmonopolet.

Publisert

Thandi Chardonnay Chenin Blanc fra Sør-Afrika.

Thandi er et xhosa ord som betyr ”pleiende kjærlighet” – og all denne kjærligheten kommer virkelig folket til gode! Thandi er et sant empowerment prosjekt. De startet i det små under kyndig ledelse av vingiganten Vinfruco.

Etter hvert som kunnskapen om vindyrking og forretningsdrift økte, fikk de fargede og svarte landbruksarbeiderne mer og mer ansvar og eierandeler. I dag eies 55 prosent av vingården og jordbruksområdene omkring av til sammen 250 fargede og svarte familier.

Først med Fairtrade

En milepæl ble nådd i 2003 da Thandi ble det første vinmerket i verden til å få Fairtradesertifisering. Overskuddet og Fairtrademidlene tilbakeføres til ulike tiltak i lokalsamfunnet; som vann og elektrisitet, barnehager og skolepenger for arbeidernes barn og grunnleggende voksenopplæring.

Thandi ble lansert på det norske markedet i 2007, med en Chardonnay og en Cabernet Sauvignon Merlot.

Nå er Thandi Chardonnay Chenin Blanc tilgjengelig på Vinmonopolet. Den betegnes som en tørr og elegant hvitvin med godt balansert fruktsødme som passer perfekt til grillet fisk, kyllingretter og sommerens salater.

Thandi Chardonnay Chenin Blanc Fairtrade 2009

Land/region: Sør-Afrika/Western Cape

Druer: Chardonnay (52 %) og Chenin Blanc (48 %)

Alkohol: 13,5%

Vinifikasjon: Gjæret på rustfrie ståltanker uten bruk av eik. 12-18 måneder flaskelagring.

Pris: 101 kroner (Vinmonopolet)

Fairtrade

Fairtrade er en internasjonal merkeordning som garanterer at småbønder og plantasjearbeidere i utviklingsland får gode og rettferdige handelsbetingelser og tryggere sosiale vilkår. For at et produkt skal oppnå Fairtrade-sertifisering må både produsenten og importøren oppfylle visse standarder fastsatt av FLO (Fairtrade Labelling Organizations Int.) Thandi var den første vinen i verden med Fairtrade-sertifisering.

Les mer på: www.fairtradenorge.no eller www.fairtrade.org.uk

Mer informasjon om vinen på www.pernod-ricard-norway.com

"
Powered by Labrador CMS