LaurentMiquel (4)

Rosé og hvitt fra Laurent Miquel

Laurent Miquel jr. er en ung vinmaker som håndplukker de beste druene fra familiens eiendom nær Beziers. Denne våren lanserer vinhuset en rosé- og en hvitvin, begge anvendelige i påskehøytiden og på varme vårdager.

Publisert

Miquel-familiens eiendom har vært i familiens eie siden den franske revolusjonen i 1789, da de overtok driften fra munkene.

Laurent Miquel junior, som i dag er ansvarlig for driften, anstrenger seg spesielt for å finne druer med intens fruktaroma. Hans mål er å lage vin der distriktets jordsmonn er å finne i vinen. Mottoet er enkelt, han vil lage vin som gjør folk positivt overrasket første gangen de smaker dem – slik at de kjøper vinene igjen!

Den hvite vinen er basert hovedsakelig på Chardonnay-druer, som bli plukket tidlig for å opprettholde friskhet og syrestruktur. I rosévinen bidrar Cinsault-druene med friskhet og struktur, mens Syrah-druene bidrar med farge og bæraroma.

Laurent Miquel Chardonnay Viognier 2010

Land/distrikt: Frankrike/Languedoc-Roussillon

Produsent:Laurent Miquel

Druer: Chardonnay (65 %), Viognier (35 %)

Alkohol: 13 %

Serveringstemperatur: 9-11 grader

Passer til: Som aperitiff, til fisk og skalldyr, hvitt kjøtt, kylling, kalkun, salater

Pris: 110 kroner (Vinmonopolet)

Webside norsk importør:www.stenblom.no

Laurent Miquel Cinsault Syrah Rosé 2010

Land/distrikt: Frankrike/Languedoc-Roussillon

Produsent: Laurent Miquel

Druer: Cinsault (70 %), Syrah (30 %)

Alkohol: 12,5 %

Serveringstemperatur: 9-11 grader

Passer til: Som aperitiff, til fisk og skalldyr, hvitt kjøtt, kylling, kalkun, salater

Pris: 107 kroner (Vinmonopolet)

Webside norsk importør:www.stenblom.no

"
Powered by Labrador CMS