
Rosé og hvitt fra Laurent Miquel
Laurent Miquel jr. er en ung vinmaker som håndplukker de beste druene fra familiens eiendom nær Beziers. Denne våren lanserer vinhuset en rosé- og en hvitvin, begge anvendelige i påskehøytiden og på varme vårdager.
Miquel-familiens eiendom har vært i familiens eie siden den franske revolusjonen i 1789, da de overtok driften fra munkene.

Laurent Miquel junior, som i dag er ansvarlig for driften, anstrenger seg spesielt for å finne druer med intens fruktaroma. Hans mål er å lage vin der distriktets jordsmonn er å finne i vinen. Mottoet er enkelt, han vil lage vin som gjør folk positivt overrasket første gangen de smaker dem – slik at de kjøper vinene igjen!
Den hvite vinen er basert hovedsakelig på Chardonnay-druer, som bli plukket tidlig for å opprettholde friskhet og syrestruktur. I rosévinen bidrar Cinsault-druene med friskhet og struktur, mens Syrah-druene bidrar med farge og bæraroma.
Laurent Miquel Chardonnay Viognier 2010
Land/distrikt: Frankrike/Languedoc-Roussillon
Produsent:Laurent Miquel
Druer: Chardonnay (65 %), Viognier (35 %)
Alkohol: 13 %
Serveringstemperatur: 9-11 grader
Passer til: Som aperitiff, til fisk og skalldyr, hvitt kjøtt, kylling, kalkun, salater
Pris: 110 kroner (Vinmonopolet)
Webside norsk importør:www.stenblom.no
Laurent Miquel Cinsault Syrah Rosé 2010
Land/distrikt: Frankrike/Languedoc-Roussillon
Produsent: Laurent Miquel
Druer: Cinsault (70 %), Syrah (30 %)
Alkohol: 12,5 %
Serveringstemperatur: 9-11 grader
Passer til: Som aperitiff, til fisk og skalldyr, hvitt kjøtt, kylling, kalkun, salater
Pris: 107 kroner (Vinmonopolet)
Webside norsk importør:www.stenblom.no
"