PinkYellowglen

Rosa gull fra Australia

Vinprodusenten Yellowglen har lenge gjort seg bemerket med sine mange musserende viner. Nå får også vi nordmenn glede oss over australiernes gode håndlag. I mai lanseres Pink i det norske markedet.

Publisert

Pink.

Pink har et mykt rosaskjær, massevis av bobler og en duft av solmodne jordbær. Et sitruspreg framhever smaken av bær og gjør den til en frisk nytelse enten varmen kommer innen- eller utenfra.

– Pink er fint følge til en formiddagspiknik i parken, en ettermiddag på balkongen eller for den saks skyld en skikkelig jentekveld. Pink byr på søte rosa bobler både i glasset og blodet sier Caroline Strömfelt, markedssjef for Yellowglen i Norge.

Gullåre blant vinrankene

Kanskje er det ikke så rart at nettopp solrike Australia står bak denne musserende vinen. Men da hobby-vinmakeren Ian Home plantet sin første avling i Smythesdale, Victoria på begynnelsen av 70-tallet, var det rødvin han hadde i tankene.

Det viste seg imidlertid raskt at Smythesdales klima passet mye bedre for musserende vin. Og at de hadde funnet gull ble bekreftet da det ble oppdaget en ekte gullåre akkurat der Pinot Noir-druene vokser i dag.

Dyrker djevelen

Pinot Noir – også kjent som djevelens druer etter at den russisk-amerikanske vin-pioneren André Tchelistcheff hevdet at ”Gud skapte Cabernet Sauvignon, mens djevelen lagde Pinot Noir” – utgjør sammen med Chardonnay drueblandingen i Pink.

– Djevelstempelet skyldes trolig at det er en drue som er vanskelig å dyrke fram og lage vin av, siden det tynne skallet gjør den følsom både for lys, jord og innhøsting, og ikke minst plantesykdommer som kan ødelegge hele avlinger. Men for den som lykkes, er gevinsten høy. Det er Pinot Noir-druene som gir Pink vitaliteten og smaken av røde bær som matcher fargen, sier Caroline Strömfelt.

Pris: 100 kroner (Vinmonopolet)

Pressemelding

Powered by Labrador CMS