vaarbredde.jpg

Spesialitetsmerket fra forrett til dessert

To nye varianter av fruktmosten Vår er har nå fått Spesialitet-godkjenning, og dermed finnes godkjent most tilpasset hele måltidet.

Publisert

De to nye variantene kan erstatte

rosévin og hvitvin.

De to lyse fruktmostene er utviklet spesielt for å passe til sjømat, salater og desserter.

Spesialitet-merket tildeles av KSL Matmerk, og merkeordningen skal gi forbrukeren garanti for spesiell kvalitet og matopplevelse.

Vår som alternativ til vin

Under utdelingen av merket fortalte verdensmester i kokkekunst, Geir Scheie, om sine erfaringer med fruktmosten fra sin restaurant i Sandefjord, Brygga 11.

- Dette er helt klart en norsk spesialitet. Dette er helt spesielt i Norge og det finnes ikke et makent produkt i hele verden, sier Scheie som presenterer Vår som alkoholfri vin på sin restaurant.

Utviklet for å passe til mat

- Vi ønsker å skape en kultur for at det også er annet enn vin og andre alkoholholdige drikker som kan utvikles spesielt for å passe til mat, sier utviklingssjef Asbjørn Tandberg i FellesJuice.

De to nye variantene av Vår kan erstatte hvitvin og rosévin. Den hvite varianten er laget av eple og rabarbra og passer godt til fisk og skalldyrretter, gjerne med smør- og fløtebaserte sauser samt til frukt og eplekaker, desserter og til hvit sjokolade.

Rosé-varianten er laget av eple, rød rips og rabarbra og passer godt til salater med vinaigrette, retter med laks, tunfisk, kylling, grønnsaker og urter, og som aperitiff.

Fra før finnes røde VÅR-varianter som er utviklet spesielt med tanke på å passe til vilt, lyst og rødt kjøtt eller som følge til smaksrike oster.

Viktige råvarer

Alle råvarene er dyrket i Lier og omegn.

- Vi jobber mye med råvaren. Eplene plukker vi for eksempel på forskjellig tidspunkt avhengig av om de har hengt på skyggesiden eller solsiden av treet. Og solbærene lar vi modne lengre enn hva som er vanlig. Vi gjør alt for å sikre kvaliteten, sier utviklingsjef Asbjørn Tandberg.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS