ConchaYToroCasilleroLeydaChardonnay2

Ueiket Chardonnay fra Casillero del Diablo

Casillero del Diablo lanserer en ny helt ueiket Chardonnay fra den friske 2011-årgangen. Denne ble rangert på første plass i Vinmonopolets blindsmaking av ueikede chardonnayviner, og lanseres i alle butikker lørdag 14. januar.

Publisert

Casillero del Diablo Chardonnay 2011.

Chilensk hvitvin fortsetter å øke på Vinmonopolet. I november hadde chilenske viner en vekst på 9,1 prosent, mens vinmarkedet totalt ligger flatt med 1,2 prosent vekst.

– Trenden i Norge er helt klart viner med lite eller uten eikepreg, og vi mener derfor at denne vinen vil å gjøre det svært bra, sier Christian Bøe, Key Account Manager for Concha y Toro Norway.

Opptatt av opprinnelse

Casillero del Diablo er opptatt av terroir og opprinnelse og ønsker å styrke dette med å lansere en Chardonnay fra spennende Leyda Valley. Denne dalen ligger halvannen mil fra den kjølige Stillehavskysten og klimaet her bærer preg av nærheten til havet.

Kjølige luftstrømmer fra kysten møter varm luft innenlands og sørger for skydannelse og tåke, noe som ytterligere forsterker den nedkjølende effekten havet har. Denne kjølende inflytelsen gir druene en liten pause fra den sterke sola og sørger for en lengre grosesong, noe som igjen gir viner med mer friskhet og bedre konsentrasjon.

Leyda Valleys jordsmonn er preget av rød leire og granitt, noe vinmaker Marcello Papa mener gir den gode strukturen i denne hvitvinen.

Djevelens kjeller

Legenden om Casillero del Diablo oppstod allerede på slutten av 1800-tallet da Concha y Toro’s grunnlegger, Don Melchor Santiago de Concha y Toro, startet et rykte for å beskytte vinkjelleren sin.

Han hadde merket seg at de beste flaskene hadde det med å forsvinne uten spor fra kjelleren og han satte ut et rykte om at djevelen selv bodde i kjelleren. Dette ryktet spredte seg som ild i tørt gress blant overtroiske chilenere og ble snart til legenden om Casillero del Diablo – "Djevelens kjeller". Selv om de første vinene merket Casillero del Diablo ikke ble laget før i 1953, sies det at ikke en flaske har forsvunnet fra Don Melchor’s kjeller siden legenden oppstod i 1876.

Casillero del Diablo Chardonnay 2011

Smaksnotat: Vinen har en fruktig aroma med litt blomsterparfyme. Smaken har en sjenerøs dose av fersken, ananas og litt sitrus og ender i en rund ettersmak, heter det i smaksnotatet fra Concha y Toro.

Vinen passer godt til det meste av sjømat, og vinmaker Marcello Papa anbefaler å prøve den med en sjømatspasta i kremet saus.

Land/region: Chile/Leyda Valley

Produsent: Concha y Toro

Druer: Chardonnay

Pris: 100 kroner (Vinmonopolet)

Varenummer: 9531501

Pressemelding

Powered by Labrador CMS