Ricossa Rosato NETT
Ricossa Rosato NETT

Vår og rosévin-tid

Det våres og rosévinene settes frem på bordet. Her er et lite utvalg.

Publisert

Ricossa Rosato.

Ricossa Rosato

Ricossa Rosato er en ny vin i Ricossa-serien. Druene er en blanding av Barbera, Dolcetto og Nebbiolo, og dyrkes sørøst i Piemonte, nærmere bestemt i Monferrato-området. Jordsmonnet er for det meste kalk og leire og området er meget kupert.

Denne unge roseen fra Piemonte haren kirsebær rød farge med fiolette toner. På duft finner du mørke kirsebær, roseblader og noe markjordbær. Vinen er tørr, har høy syre, elegant smak av mineraler, røde bær og krydderpreg. Vinen er middels fyldig med god balanse avfrukt. Passer alene, men også til lette supper, forretter av fisk og kjøtt, samt Risotto

Pris: 359 kroner.

Vespa Castlèt Rosé

Vespa Castlèt Rosé.

Etiketten er inspirert av et familiefoto av fire småjenter på en rosa Vespa. Bildet ble tatt i en periode med god vekst i Italiensk økonomi, og gjenspeiler optimismen og fra denne tiden. Respekt for tradisjoner og verdier kombinert med livsglede og dagliglivet i denItalienske familien.

Dette er en frisk aperitiff som også passer godt til forretter, pasta og pizza. Er også egnet til ovnsbakt fisk og fiskesupper. Kan også prøves til oster og grønnsaker.

Produsent: Cascina Castl’et

Pris: 130 kroner

Colombelle Rosé

Colombelle Rosé.

Colombelle Rosé har en lys, strågul farge. Ung og frisk, ren, fruktig stil. Tørr og lett med aromatisk ettersmak. Den er fin som aperitiff, men passer også til sjømat, som reker, kreps og blåskjell, eller fisk og sushi.

Produsent: Producteur’s Plaimont

Pris: 94,50 kroner

Zibibbo Rosa

Zibibbo Rosa er en ny musserende vin i Brown

Zibibbo Rosa fra Brown Brothers.

Brothers` portefølje. Navnet Zibibbo kommer fra ordet Zibibb, som betyr rosin og er et synonym for druetypen Muscat of Alexandria, som vinen er laget av. Den har en lys rosa farge med lette aromaer av jordbær og sommerfrukt. Frisk og sprudlende i munnen med hint av jordbær og vannmelon. Søt, ren og frisk avslutning. Egner seg som aperitiff eller til desserter, kaker og søt frukt.

Produsent: Brown Brothers

Pris: 126 kroner

Nicolas Feuilatte Rosé Magnum

Nicolas Feuilatte Rosé.

1. mai kom Nicolas Feuilatte Rosé på magnumflaske. Den har bringebærrød farge. Dette er en frisk og fruktig champagne med lang ettersmak. Passer til hummer, fjærkre og kalv. Etter noen års lagring vil den også egne seg til skogsvilt som for eksempel fasan.

Pris: 789 kroner

Powered by Labrador CMS