Bocuse VÅR1 foto Lise Bjelland

VÅR overbeviste i vinlandet Frankrike

VÅR, en norsk gourmet-fruktmost som er utviklet for å passe til ulik mat, imponerte og overbeviste franske kjøkkensjefer og kokker på Sihra-messen, som gikk av stabelen i forbindelse med Bocuse d´Or i Lyon. Kjøkkensjefen på et av Paris mest berømte og luksuriøse hoteller, ble begeistret og utrykte tydelig at han ville ha norske VÅR som et tilbud til hotellets gjester.

Publisert

Franske kokker begeistret over den norske Spesialitet-godkjente VÅR: Fra venstre Cedric Boutroux, Laurent Logne, Greald Pace, Lionel Lelarge. (Foto: Lise Bjelland)

– Kjøkkensjefen Eric Briffard, på luksushotellkjeden Four Season sitt hotell i Paris, Georg V, ytret et klart ønske om å ta inn VÅR, forteller utviklingssjef Asbjørn Tandberg i Fellesjuice som nå skal følge opp denne unike muligheten.

VÅR sammen med SALMA

VÅR kan også benyttes som et alternativ til Champagne. (Foto: Ragna Kronstad)

Kontakten til luksushotellet oppsto gjennom SALMA som allerede har bygget opp en solid posisjon i Frankrike. En av de to sist Spesialitet-godkjente VÅR-variantene, VÅR eple, rød rips og rabarbra, er utviklet og produsert slik at den skal passe meget godt sammen med laks slik som SALMA.

– Det er naturlig å utnytte denne synergien, å koble sammen to produkter som passer så godt sammen sier Tandberg.

Assosiasjoner til vin

Henvendelsen fra luksushotellet Four Seasons Georg V, er bare en av mange. Den konkrete interessen overrasket Tandberg.

– Vi vet vi har et unikt produkt, men vi var her først og fremst bare for å undersøke hvordan VÅR, som er alkoholfrie fruktmoster og som er utviklet til å passe til mat, ville bli mottatt smaksmessig i Frankrike, sier han.

Tandberg merket det er helt tydelig at han har kommet til et vinland. – Assosiasjonene de aller fleste får henter de fra vinverdenen. De snakket om sødme, syre og fylde. Det er interessant at det faller franskmennene så naturlig å snakke om VÅR som om det var vin: hvilken mat den passer til og med hvilken temperatur den burde serveres.

Bocuse-kokker positive

Det franske paret Robert g Florence Perret vil gjerne ta inn VÅR i sin restaurant.

Som et ledd i uttestingen av fruktmosten, som er godkjent til å merkes med kvalitetsmerket Spesialitet, ble VÅR tatt med direkte til Bocuse-restauranten L´ Ouest hvor kokkene tok seg tid til å prøvesmake:

– Denne er behagelig, lett og fruktig. Den er veldig god til laks, sier Cedric Boutroux om den med eple, rips og rabarbra. Han likte at den ikke var så søt. Videre sa han at den kunne betraktes som litt syrlig, og at det var positivt. Om den røde med eple og kirsebær var det mange gode tilbakemeldinger:

– Denne var god! Den ville passe utmerket til dessert, gjerne til sjokolade, eventuelt til ost. Kanskje kunne den passet som en aperitiff også?

Kjøkkensjefen derimot, Raphäel Rouget, ville foretrukket den røde med salt skinke.

Alkoholfritt alternativ

En annen observasjon som Tandberg tar med seg hjem etter endt messe er at VÅR møter en betydelig etterspørsel etter et alkoholfritt alternativ.

En grossist uttalte følgende: I Frankrike drikker vi mindre og mindre vin. Det er strengere restriksjoner og vanene endrer seg.

Ekteparet Robert og Florence Perret driver restauranten Le Theodrore. Selv om vin er en selvfølgelig del av menyen drikker de ikke vin selv lenger.

– Dette er det perfekte alternativet, sier paret som samtidig blir skuffet da de skjønner at Spesialitet-godkjente VÅR fortsatt ikke er å få tak i Frankrike.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS