VÅRGravenstenogStikkelsbær1
VÅRGravenstenogStikkelsbær1

VÅR på Vinmonopolet i vinter

Nå kan smaksglade nordmenn legge den alkoholfrie fruktmosten VÅR i handlekurven på 148 av Vinmonopolets utsalg over hele landet. Så langt har de fem variantene i VÅR-serien vært å finne på utvalgte restauranter og delikatesseforretninger. Nå finner du VÅR Vinmonopolets hyller.

Publisert

Også de som av ulike årsaker velger drikke uten alkohol, har for alvor fått opp øynene for betydningen av at mat og drikke spiller godt sammen.

- Vi merker en sterk og økende interesse blant folk for gode fruktdrikker uten alkohol. Det at Vinmonopolet har etablert en egen kategori for alkoholfrie fruktmoster, reflekterer denne interessen, sier merkevaresjef Hanne Viksmo Sværk i FellesJuice.

Mat og drikke sammen

Ifølge Vinmonopolets egne tall, økte salget av alkoholfri drikke med 33,2 prosent det første året etter at disse hyllene kom på plass i 2009.

– Også de som av ulike årsaker velger drikke uten alkohol, har for alvor fått opp øynene for betydningen av at mat og drikke spiller godt sammen. Folk ønsker å tilby gjestene sine alkoholfri drikke som forsterker matopplevelsen, akkurat som når man setter en god vin på bordet, sier Viksmo Sværk.

Minner om vin

En klar, lys variant av VÅR, spesielt godt egnet som aperitiff og til ulike oster, er årets nykommer i VÅR-familien. Den er laget av tidlighøstet Gravensten-eple og hvite stikkelsbær og er den første varianten som er filtrert.

– VÅR Gravensten og Stikkelsbær har en flott stramhet og føles renere i munnen enn vanlige eplemoster. Denne varianten oppleves som vinøs, sier Geir Skeie, Bocuse d’Or-vinner i 2009 og innehaver av restaurant Brygga 11 i Sandefjord.

Norsk produkt

VÅR-serien fra Fellesjuice.

– Det er svært positivt at FellesJuice tør å satse på en produkt-serie som VÅR. Norsk frukt og norske bær er ypperlige råvarer for denne type produkter, sier Skeie.

Viksmo Sværk mener råvarer av unik kvalitet og tidlig innhøsting er av stor betydning for den høye kvaliteten på fruktmosten.

– Vi har valgt råvarer fra aller øverste hylle og høstet dem da den gir den beste saften. Det har gitt et aromatisk, smaksrikt produkt, med en fin balanse mellom syre og sødme.

Den første produksjonen av denne nye varianten består av rundt 5000 flasker.

Spesialitetsmerket

Den nye varianten av VÅR er også godkjent som Spesialitet, en merkeordning som gir forbrukeren en garanti for spesiell kvalitet og matopplevelse.

- VÅR er ikke bare unikt i Norge, men på verdensbasis. Det er med stolthet at vi godkjenner VÅR Gravensten og Stikkelsbær som bærer av Spesialitet-merket, sier administrerende direktør Ola Hedstein i Matmerk.

VÅR Gravensten og stikkelsbær (klar, gyldengul)

Friskt anslag med syrlig fruktsmak og fin fylde med god balanse mellom syre og sødme i ettersmaken. Godt egnet som aperitiff, gjerne sammen med salte appetittvekkere. Egner seg også godt til ulike oster.

Serveres kald (4-6 °C).

Pressemelding

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS