Ballantines17yo1
Ballantines17yo1

Verdens beste whisky i Norge

I Jim Murray’s Whisky Bible 2011 kåres for åttende gang verdens beste whisky, og denne gang er dette en blend: Ballantine’s 17 Years Old. Torsdag 4. november lanseres den i Norge. Kun 60 flasker er tilgjengelig her til lands, og disse er bestillingsvare på Vinmonopolet.

Publisert

De siste to årene har Ballantine’s Finest blitt kåret til verdens beste blended whisky av Jim Murray’s Whisky Bible, men i den kommende utgaven er det et annen av Ballantine’s flaggskip som går helt til topps i konkurransen med 4500 whiskyer: Ballantine’s 17 Years Old.

Under lanseringen av Jim Murray’s Whisky Bible 2011, sa supersmakeren selv dette om årets vinner:

– Blends blir ofte betraktet som single malts kjedelige fetter. Ballantine’s 17 beviser på spektakulært vis at dette ikke er riktig. En produsent av blends får sjansen til å skape noe unikt og vakkert ved å mikse forskjellige typer whisky. I dette tilfellet, med Ballantine’s 17, har produsenten gjort jobben sin på vidunderlig og majestetisk vis.

"

Jim Murray

Videre kaller han whiskyen “en av de vakreste, mest komplekse og slående strukturerte whiskyene noensinne laget.”

Lange tradisjoner

Ballantine’s er et merke med lange tradisjoner. Allerede i 1827 begynte George Ballantine å selge sine egne whiskyer i Edinburgh, og i 1895 hadde ryktene om denne kvalitetssterke blenden nådd dronning Victoria, som inviterte dem til å bli hoffleverandør av whisky.

Siden har merket vokst i både størrelse og kvalitet, og har siden 80-tallet vært blant verdens tre mest solgte whisky-merker.

Siden 2005 har Ballantine’s og Chivas Regal begge vært eid av franske Pernod Ricard, og whiskyprodusenten går nå under navnet Chivas Brothers.

Eksklusiv

4. november lanseres også Ballantine’s 17 Years Old i Norge.

Men den er ikke for hvermannsen: Kun 60 flasker er tilgjengelig her til lands, og disse er bestillingsvare på Vinmonopolet. I forbindelse med Oslo Whisky Festival kommer Chivas Brothers’ Brand Ambassador Alex Robertson til Oslo, og tilbyr mer informasjon og smaksprøver på verdens beste whisky.

Ballantine’s 17 Years Old

Fakta: Ballantine’s 17 Y.O. er laget etter en oppskrift som er mer enn 75 år gammel. Oppskriften er fortsatt den samme - og er så og si ikke forandret siden den ble produsert for første gang. Oppskriften er nøye voktet - en hemmelig oppskrift som har gått i arv fra masterblender til masterblender gjennom tidene. Denne klassiske whiskyen er laget av over førti forskjellige malt- og kornsorter, som kommer fra alle regioner i Skottland. Dette er med på å skape en kompleks smak som fremhever den virkelige skotske ånden. Derfor er det kanskje ikke så rart at den har vunnet flest medaljer i internasjonale konkurranser enn noen andre 17 år gamle whiskyer.

Duft: Lang balansert duft med hint av sødme og eik

Smak: Kompleks og levende smak av søt honning, vanilje med hint av eik og torv. Lang og fyldig ettersmak

Farge: Gylden amber farge

Passer til: Nytes bar

Produsent: Chivas Brothers

Land: Skottland

Råvare: Korn

Alkohol: 40 %

Pris: 638 kroner (Vinmonopolet)

Pressemelding

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"
Powered by Labrador CMS